Sivut

maanantai 5. syyskuuta 2011

Kodikas valkoinen ja kattoparrut

Paljon valoa ja jotain rustiikkista, avaraa ja muunneltavaa tilaa, ei turhia väliseiniä ja -ovia. Tilaa hengittää ja ajatella. Jos voisi valita minkä tahansa asunnon tässä elämäntilanteessa, olisi ehdoton suosikki avara ja valoisa loft. Niin, tosiaankin jos saisi valita, haaveilla aina voi ;) Loft-asunnoissa tyypillistä on niiden tehdasmaisuus ja alkuperäiset loftit on muutettu asuintiloiksi yleensä alunalkujaan muuhun käyttöön tarkoitetusta kiinteistöstä, kuten tehtaasta tai liiketilasta.

Selaillessa kaupunkikoteja sain taas monta ideaa ihan arkipäivän sisustukseen. Loft-asuntojen ohella huoneistot kattoparruineen ovat kertakaikkisen kauniita. Alla olevissa asunnoissa on jätetty ihanasti vanhaa pintaa esille ja valkoiset seinät, tiilit ja puiset kattoparrut täydentävät toisiaan.

Yksi juttu muuten joka nykyään on suurinta hottia, ovat itämaiset matot. Yök. Ovathan ne arvokkaita mutta jotenkin omaan makuun liian tuhteja. Mutta kas kummaa, näissä kodeissa matotkin näyttävät hyvältä, kun oikeat kalusteet ja pinnat ovat ympärillä. Ja vaikka en niitä omaan kotiin hankkisi, muiden kodeissa ne voivat näyttää ihan hyvältä.


Kuvat lainattu Per Jansson. Jänniä pintoja ja mielenkiintoisia kulmia.


Korkea tila ja valoisuus toimii! Lämpöinen, hiukan maalaismainen tunnelma. Olen ehdottomasti sitä koulukuntaa, joka jättää ennemmin juttuja hankkimatta kuin sisustaa kaikenlaisilla pientavaroilla kotia. Hankintoja siis tulee tehtyä aika harvakseltaan ja kun joitain hankkii, ennemmin laatua ja kestävää kuin määrää. Saatan vertailla joskus valintoja kauankin. Siksikin tämä blogi on kivaa ajanvietettä: täällä saa jahkailla ja tunnelmoida rauhassa sisustusjuttuja. Ylläolevassa asunnossa puu tuo lämpöä muuten korkeaan ja avaraan tilaan. Kuvat lainattu Interior Design & Architecture.


Yläpuolella myös mukavanlainen ruotsalainen loft-asunto, kuvat lainattu täältä. Tiiliseinää jätetty näkyville, avara tila, erilaisia pintoja ja kaltevuuksia katossa ja korkeutta. Lämmin ja kodikas tunnelma!


Kuvalainaus Per Janssonilta. Itämainen matto sopii jotenkin sohvaan ja tauluun tässä asunnossa aika kivasti.

Kattoparruthan voi myös ostaa tarvittaessa omaan kotoon jälkikäteen jos ei luonnostaan sellaisia komistuksia asunnon ylärajasta tupsahda näkyviin. Menevät ihan näyttävästä sisustuselementistä ja värin saa valita maun mukaan. Jos vain korkeutta piisaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...