Sivut

tiistai 27. syyskuuta 2011

Esittelyssä suunnittelija: Lyndsay ja Fitzhugh

Esittelyssä jälleen mielenkiintoisten persoonien koteja, joista inspiroitua. Olen myyty tästä tyylistä <3 Boorklynissä asuvien taiteilija/suunnittelijoiden, pariskunnan Lyndsay Caleon ja Fitzhugh Karolin luonnonläheinen, valkoista ja puuta yhdistelevä tyyli istuu kuin nakutettu varmasti myös meidän skandinaavien sisustusmaailmaan. Suunnittelijoiden koti näyttää todella hyvältä!

Tällainen jykevä 1800-luvun lopulla rakennettu kivitalo kantaa tunnelmaa jo itsessään, mutta tyylijippoja voi kaupunkilainenkin omaan kotiinsa varastaa. Itse olen tykästynyt juuri nyt tähän tyyliin todella paljon, löydän runsaasti asioita mitä omassa kodissakin pitää olla! Ja edelleen asunnoissa nuo kattoparrut, mikä hassu intohimo niihin onkaan tässä syksyn mittaan syntynyt :)


Luonnonläheisen mutta modernin tyylin kulmakiviä (tätä myös meille entistä enemmän, kiitos!):
 • Ekologisuus: kunnostetut huonekalut, ympäristöystävälliset kodinkoneet, ekologiset kankaat ja muut vastaavat.
 • Puuta ja enemmän puuta: puuta saa olla runsaasti, kuten lattioissa, huonekaluissa, yksittäisissä esineissä, veistoksina ja pölkkypöytinä. Valkoisen kanssa puu tuo huoneeseen lämpöä. Vanha kulunut pinta modernissa ympäristössä on kertakaikkisen ihana <3
 • Inspiraatiota: kokonaisista oksista tehdyt penkit, hauskat oksajakkarat, bambutuolit jne.
 • Luonnonläheiset värit: kaikki valkoisen sävyt, harmaa, ruskea, tumma ja monet muut.
 • Pintarakenteet: kuluneen puun patina, villa, pellava, kaikki luonnolliset pinnat yhdistettynä hienosti vaikkapa moderniin kiiltävään.
 • Huonekalut: suurikokoiset sohvat, tanakat puupölkkytuolit ja -pöydät, saarni- ja koivukalusteet yms. istuvat mainiosti raikkaaseen tilaan.

Nuo kierrätyshyllyt keittiöhyllyinä ovat aivan mahtavan näköiset! Luonnonläheisen tyylin kulmakiviä lisää:
 • Kierrätä ja kerää: vanhat hedelmä- ja perunalaatikot (aion itse tehdä seuraavaksi tutkimusmatkan mummolan kellariin), vanhan käyttö uudelleen uudessa merkityksessä.
 • Tyylikyyttä: käytännöllisyys ja kauneus ovat avainsanat. Huippudesign istuu hyvin yhteen vaatimattomien käsitöiden kanssa, syntyy hyviä rinnastuksia ja voimakkaita asetelmia. TYKKÄÄN!
 • Lattiat: seinät ja lattiat ovat melko koruttomat, jolloin muut pinnat nousevat esiin. Puulattia on klassinen ratkaisu.
 • Valaistus: kaikkein luonnollisin valo tulee kynttilöistä. (ja minä rakastan kynttilöitä!) joten niitä vaan joka paikkaan. Isot ja paksut kynttilät, tuikut ja kynttilät metalli- ja lasilyhdyissä kelpaavat. Myös pehmeä lampun valo toimii. (Lähde: Sisusta tyylillä, 2011)

Tällaisessa loftimaisessa olohuoneessa kelpaisi kotia pitää vai mitä olet mieltä? Kattoparrut olivat sata vuotta piilossa ja ne entisöitiin takaisin omaan malliinsa. Tyyli on kyllä todella paljon skandinaavinen - ehkä siksi meidän pimeän pohjolan asukkien on helppo tähän samaistua ja ihastua :) Tuo kylppärin ladonovi on aivan ihana. Näkymä olisi aika erilainen perusvalkoisella ovella. Pienillä jutuilla saa paljon aikaan.


Sitten vielä makuuhuone, jotta hyvin paljon Pentikiä muistuttava valaisin. Vaalea lautalattia on myös hieno, ei täysin valkoinen vaan puun sävy jää näkyviin. Jos haluaa näyttävyyttä ja enemmän tilantuntua, kannattaa hankkia peilejä. Olemme ripustaneet oman peilimme harmaalle ruokailutilan seinälle - ilman peiliä ruokatila olisi paljon synkempi. Lisää kuvia voi ihastella suunnittelijoiden omilla sivuilla.

2 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen kaunis asunto kyllä <3 ja ihania juttuja tässä blogissa!-Sanna

  VastaaPoista
 2. Asunnosta ei voi olla tykkäämättä, puu ja valkoisen yhdistelmä on tosiaan ihana :) Ja voi kovasti kiitos Sanna, mukava että seurailet!

  VastaaPoista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...