Sivut

tiistai 24. tammikuuta 2012

Kuvakulmia kodista lainaobjektiivilla

Sain taitavalta kuvaajalta eli työkaveriltani lainaksi Canonin EF 50mm 1.4 objektiivin testiin omaan kameraani, sillä olen etsimässä uutta kalustoa kameran jatkeeksi parhaillaan. Muuten onkin mennyt taas kiireessä juosten aika, urheillen ja ystäviä tapaillen. Mitä hiljaisempaa blogissa, sitä enemmän säpinää sen ulkopuolella. Kotikuvaukset sisustuksesta ovat olleen siis vähemmällä mutta ideoita on monia!

Tällainen perusobjektiivi toimii ainakin ensitestauksella hienosti ja tarkennuspisteet on helppo suunnata oikeaan kohteeseen. Tämän näppärä koko myös viehättää enemmän kuin oma Canonin perusputki 18-55mm. Lainaputken kuvanlaadusta pidän itse, otin sekä mustavalko-asetuksella että salamattomalla omalla asetuksilla muutamia testiotoksia alla. Koetin kuvailla sieltä täältä otoksia. Olen erityisen viehättynyt vakaasta tarkennuksesta ja sopivuudesta hyvin yleisluontoiseen kuvaukseen. Tosin pölyhiukkasetkin näkyvät kuvissa enemmän, täytynee ottaa rätti kauniiseen käteen ja pyyhkiä piano ;)

Tässä yllä vielä oma nykyinen "putkeni". Teleobjektiivin tyyppinen EF-S 55-250mm putki Canonilta olisi oikeasti nyt ostoslistalla, olen tehnyt hintavertailuja ja laittanut yhden varaukseen. Soittoa odotellessa. Toivottavasti saisin sen ennen ensi viikonlopun muistotilaisuutta <3 Voi rakastan niin kuvausta, voisin pyöriä missä vaan kameroineen vaikka kuinka kauan. Kuukauden päästä Alppireissulle Itävaltaan täytyy myös saada kunnon vehkeet mukaan. Onko teillä jollain kokemuksia tuosta 55-250mm tai muista hyvistä objektiiveista? Jos, niin kuulisin niistä hyvin mielelläni! With Canon you really can!

2 kommenttia:

  1. Hienoi kuvia kuten on kaikki edellisetkin ottamasi! KS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen tosin aika kriittinen kuvista ja aina tuntuu olevan parantamisen varaa. Siksi objektiivitestailut ja etsinnöt jatkuvat :)

      Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...