Sivut

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Rentouttavan viikonlopun eväät

Teemana oli ystävien kanssa yltiömukava viikonloppu - ilman sen kummempaa syytä suunnittelimme koko viikonlopun hyvän ruoan ympärille. Tähän sisältyi home made äyriäisillallinen ja aamubrunssi. Näiden jälkeen lähdimme kaupungille pyörähtämään ja piipahdimme Stockmannin F8-ravintolamaailman Sweet shampanja baariin maistelemassa kolmea merkkiä samppista ja yhtä skumppaa. Yksi seurueestamme arvasi kaikki oikein vihjeiden perusteella. Maistelun "uuvuttamana" tulimme ottamaan pienet päikkärit ja illalla suuntana oli Tony`s Deli Bulevardilla. Minulle ensimmäinen kerta, mies on ollut aiemmin. Todella hyvä antipastopöytä ja tunnelmallinen italialainen paikka, suosittelen! Päädyimme vielä Pasilaan stand up-iltaan nauramaan llari Johanssonin jutuille. Viikonloppu tuntui pidemmältä kuin se oli, koska hauskaa tekemistä oli niin paljon!





Uutena kattauksessa Villeroy&Bochin kristallilasit, jotka saimme häälahjaksi. Jos etsii hyvää brunssi- tai jälkkäriskumppaa, suosittelen Asti Gancia-merkkistä hyvin jälkiruokaviiniksikin sopivaa kuohuvaa! Hedelmäinen ja hiukan päärynäinen skumppa sopi muutenkin makeaan aamupalapöytään. Aamuksi tekaisin suht terveellisen jugurtti-juustokakun. Tämä on mukautettu resepti mm. Valion ja Avec Sofie-blogin jogurtti-juustokakusta. Koko kakku meni viikonlopun aikana joten ainakin vieraat pitivät :) Liivatetta taisin käyttää hiukan liian vähän, sillä kakku lässähti, mutta tässä ohje (oma vuoka 26 cm, ideaali kakulle olisi 18-21 cm):

Pohja:

200g Digestive-keksejä
80g voita sulatettuna

Kakku:

3 prk Valion kuningatar-rahkaa
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 dl vanilja-jogurttia (tai maustamatonta oman maun mukaan)
ripaus vanilja-sokeria oman maun mukaan
2 dl pakastemarjoja
5-6 liivatelehteä

Koristeluun:

Mustikoita
Jugurttirusinoita

Muskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva niiden joukkoon. Painele keksimassa vuoan pohjalle. Sekoita rahkat, jugurtti ja marjat keskenään. Sulata liivatelehdet n. 0,4 dl kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita liivatemassa jogurtti-rahkan joukkoon. Anna vetäytyä väh. 4h tai seuraavaan päivään.

Hauskaa sunnuntaita ja tulevaa vappua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Kakku näyttää ihanalta! Mun pitäisi tehdä ens sunnuntaiksi joku jälkkäri ja tää voisi olla tarpeeksi helppo ja nopea. Mutta kun olen surkea kokki niin noudatan ohjetta aina tarkasti.. eli pitikö liivatteita tai jotain vielä lisätä? :) Meilläkin taitaa olla vaan iso vuoka :/ Ehkä kipaisen vielä kaupoille..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Cherry, kakku oli huippuhyvää mutta lässähti tosiaan sen liivatteen takia. Kehoitan että laittaisit 6 liivatelehteä ja muuten sama ohje. Eikä se lässähtänytkään kakku pahalta maistnut ;) Hyvää vappua!

      Poista
  2. Kiitos paljon! Katotaan millasta meillä sitten sunnuntaina syödään :) :) ihanaa viikonloppua!!

    VastaaPoista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...