Sivut

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Ensimmäinen asia uuteen: valkoinen lattia

Iltaisin on tullut nukahdettua sisustusmateriaalit silmissä. Kiitos huipputyypit onnitteluista, olette parhaita! Linjauksia uuden kodin pintamateriaalien suhteen täytyy tehdä kesällä - ja näin kevätrännän keskellä on parempi kuin loistava ajankohta aloittaa. Yksi linjaus on tehty joka oli alusta saakka varma molemmille: meille tulee valkoinen/vaaleansävyinen lattia. Sitten seuraava oleellinen kysymys teille kaikille joilla on lattia (hee): parkettia vai laminaattia? Aitoa materiaalia vai kovempaa pintaa?

Lattiamateriaalit olisivat tulossa ensisijaisesti suomalaisen valmistajan Parlan mallistosta rakennuttajan puolelta, mutta muutakin saa toki halutessaan käyttää. Parlan mallistosta ParlaFix Tone Collectionin sävytetyt parketit viehättävät ja näyttävät tosi kauniilta! Täytyy hakea koepalat testiin. Jotenkin haluaisimme parketilla kyllä tepastella!

Uudessa kodissamme on kiva yksityiskohta ja luxusta meille kerrostaloasujille, 15m2 lasitettu ympärivuotinen lämmitetty viherhuone olohuoneen jatkeena terassin vieressä. Käytännössä sen seinät ovat lasia katosta lattiaan yhtä seinää lukuunottamassa. Aurinkoa ♥ Tilaan on heitetty ideana ilmaan niin työhuonetta, lokoilumestaa, japanilaistyyppistä matalaa futonia kuin ruokailutilaakin.Nämä ylläolevat kuvat Tanskalaisen valmistajan Dinesenin puulattiat ovat u-p-e-i-t-a! Tuo viimeinenkään lämmin puunsävy ei ole lainkaan hassumpi, mutta valkoisessa pysytään. Ruotsalaisen välitystoimisto Per Janssonin asunnon keittiössä lattia on kaunis sävytetty vaalea puu. Tässä myös keittiö on paljon mieleemme.

Eli siis parketti vai laminaatti, kumpaa tässä lähdetään ihmettelemään..? Parketti tuntuu nyt paremmalta. Upean blogin Home White Home:n valkoinen laminaattilattia näyttää myös tosi kauniilta. Kivaa viikkoa, outoa että on jo keskiviikko!

20 kommenttia:

 1. Meillä on alakerrassa Elletin Ice white tammilankku ja tykätään tosi paljon. Yläkerrassa on valkoinen laminaatti, taitaa olla Ikeasta tai jostain, mutta sekin on tosi ihana. Tuo Elletin lattia on tosi armollinen ei näy pölyt tms. helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näyttää kyllä varsin upealta, kiitos vinkistä, niitä tässä kaivataan :)

   Poista
 2. Onnea tuhannesti vielä teille! Huippua! :)Ja teidän tuleva viherhuone, ihan unelmalta kuulostaa :). Me päädyttiin laminaattiin, koska parketti jota olisin halunnut oli 5 kertaa kalliimpaa kuin laminaatti joka oli vaihtoehtona :) mut ihan lemppari ois valkoinen, maalattu puulattia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Heinie! Valkoinen maalattu puulattia tai lankku on upeita vaihtoehtoja ja kaikkein tunnelmallisimpia! Se viherhuone on semmoinen nätti koppi kyllä mutta täytyy olla säädyllinen sisustus kun näkyy naapureille..heh

   Poista
 3. No kun kerran kysyt, niin jos puu on vaihtoehto, niin tietysti parketti. Puu on lämmin, hiottavissa, uusiutuva luonnonvara, ei ole sähköinen, voi myöhemmin vaihtaa pintakäsittelyä ja valitsemalla puulajin huomioiden myös brinellin, myös kestävä. Ikääntyykin kauniimmin kuin laminaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parketti olisi ykkösvaihtoehto aidon puun takia. Hyviä pointteja ja tuo jälkikäsittely on aivan totta, jäljet saa pois (toivottavasti) nätisti jos haluaa :) Kiitos hyvästä kommentista!

   Poista
 4. Meillä kun on iso koira, ei parkettilattia tule oikein kysymykseen, ja laminaatinkin on oltava tarpeeksi kova. Käyttötarkotuksen mukaanhan se täytyy miettiä.

  Jesta mitä inspiskuvia muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nämä Dinesenin lattiat on kyllä upeita ja sopii myös inspiroitumiseen! Juuri näin, uskon että meidän sipsutellessa parketti kestäisi kulutusta kun ei ole koiraystäviä.

   Poista
 5. Kiitos huomionosoituksesta!;)

  Valkoinen/vaalea parketti olisikin aika luksus, mutta laminaatti on kyllä todella kestävä ja huoleton valinta. Mahtavalta kuulostaa myös tuo viherhuone.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän lattia on upea, vinkkasin miehen katsomaan myös miten hyvältä se näyttää. Kiitos kommentista, näistä on tullut hyviä juttuja esiin vahvistamaan omaa päätöstä!

   Poista
 6. Oijoi, kuinka ihania suunnitelmia :) Etenkin uuteen taloon teettäessä valitsisin itse parketin laminaatin sijaan (jos ei itse tarvitse edes asentaa, heheh), jollei ole suurempaa vaaraa esimerkiksi eläinten kynnenjäljistä. On se vaan niin eläväisempi ja muokattavampi matsku omaan silmään :)

  Vaikkei laminaatissakaan toki mitään vikaa ole, ja helppohoitoisempihan se pitkän päälle lienee olevan. Meillä tällä hetkellä alakerran puolella laattaa, ja yläkerrassa parkettilattia. En toki voi tietää, kuinka edelliset omistajat ovat lattiaamme kohdelleet, mutta erittäin hyvänä on pysynyt parkettikin seitsemisen vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Todella hyviä kommentteja ja vahvistaa omaa päätöstä! Parketti tulisi jo rakentajan puolelta valittuna (sävy vain täytyy valita) joten päädymme mitä varmimmin siihen. Mutta olet aivan oikeassa, laminaatitkin on nykyään tosi upean näköisiä ja helppohoitoisia :)

   Poista
 7. Hei, laitettiin pääsiäisenä Laura Ashleyn laminaattia. Käyttökokemuksia en voi vielä sanoa, mutta käy kurkkimassa. :) Eihän se aitoa lankkulattiaa voita, mutta tyytyväinen olen tähänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kaunis! Laura Ashleyn lattiamateriaalit tuli tutuksi itselle viime Habitaressa ja tuo on kyllä teille oikea valinta! :)

   Poista
 8. Meillä on edellisten asukkaiden valitsema, hyvin vaalea puukuvioitu laminaatti. Jos olisin itse rakentanut, olisin valinnut ehdottomasti parketin ihan vain siitä syystä, että se näyttää ja tuntuu hyvältä. Laminaatissa on kuitenkin aika muovinen fiilis etenkin kun sitä on suurina pintoina. Mutta on se laminaatti vaan helppo! Parketti olisi varmaan jo parin kuukauden asumisen perusteella saanut lapsi- ja remonttiperheessä vaikka mitä kolhuja. Valintaan vaikuttaa siis se, millaisia lemmikki- ja perheenlisäyssuunnitelmia teillä on. En olekaan tainnut vielä onnitella, paljon onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lisbet & samoin sinne, upealta näyttää teidän uusi koti! Paljon inspiraatiota omaankin. Ai teillä on laminaatti, vaikuttaa aivan parketilta. Näin ne sekoittuvat helposti ja vaikea tosin silmämääräisesti sanoakaan, tyylikkään näköinen :)

   Poista
 9. Kahden pikkukoirankin taloudessa parketti menee oikein hyvin. Jos puu vain on vaihtoehto, niin parketti, ehdottomasti. On se vain jalan alla niin paljon enemmän kuin laminaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, meillä on nykyisessä koivuparketti (joka on sieltä pehmeimmästä päästä puulajela) ja vaikka pari silmämääräistä elämisen jälkeä näkyy, hyvänä se on pysynyt ja kyllä, aidossa materiaalissa saa näkyä pienet jäljet. Kiitos Anna!

   Poista
 10. Parkettia kannatan jos siihen on mahdollisuus. Laminaatti kopisee jotenkin paljon enemmän enkä tykkää siitä ominaisuudesta :) Mutta valkoinen lattia on kyllä upea, olipa materiaali mikä hyvänsä!

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KANNATTI KYSYÄ, täältä on saanut loistavia pointteja alkavaan rakennushuumaan! Kiitos sinulle LadyBlue ja kaikille kommentin heittäneille! :) Lopputulos tulee olemaan varmasti parketti vaikka hyvin nättejä laminaattejakin näyttää olevan.

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...