Sivut

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Päiväkahvilla ystävän kaupunkikodissa

Vihdoin aikaa istua jälleen myös koneelle. Viikonloppu oli täynnä ihania tapahtumia: perjantaina istuimme iltaa ruoan parissa ystäväpariskunnalla, lauantaina poikkesin kaupungille ystävälleni E:lle ensimmäistä kertaa uuteen omaan kotiin ja eilen saimme vielä nauttia varsin maittavasta ruoasta kuuden hengen poppoolla.

Mutta asiaan, ystäväni E:n mielettömän hyvällä maulla sisustama uusi oma, juuri remontoitu kaupunkikoti sai minut ihastumaan. E on paitsi opiskelukaverini, myös kämppäkaverimme Shanghaissa asuessamme. Tämä ystäväni myös minut tutustutti nelisen vuotta sitten blogimaailmaan, nyt olen täällä itsekin. Tytöt ovat jo tottuneita siihen, että pyörin aina kameroineni ihanien sisustusjuttujen äärellä. Olen ollut vakuuttunut E:n sisustusmaun suhteen ja seuraillut sivusta projektia joten jotain tällaista oli odotettavissakin, mutta ihastus oli vielä suurempi paikan päällä! Iso hatunnosto ystävälleni, joka on nähnyt aika pommikuntoisesa asunnossa potentiaalin ja lähtenyt suureen urakkaan apujoukkoineen. Ja ennenkaikkea, saanut näin upeaa jälkeä aikaan 40m2 kaksiossa!



Ystäväni remontoi koko asunnon katosta lattiaan: lattia vaihtui vaaleaksi paneeliksi Bauhausista, keittiö räjäytettiin tyystin uuteen uskoon vanhasta tunkkaisesta kopista ja seinien oranssit tapetit saivat väistyä ja tilalle tuli hohtavan valkoinen maali. Belidin-valaisin olohuoneessa sopii sisustukseen kuin nenä päähän. Seinälle E:n pingoittama värikäs taulu tuo sopivasti räiskettä valkoisille seinille. Marimekon Vattenblänk-kangas on voittanut myös Elle Style Awards-kilpailun.


Tässä yläkuvassa näette suuntaa siitä, miltä asunto näytti ennen remonttia. Keittiö ennen ja jälkeen. E teki itse tarkat suunnitelmat mittoineen haastavan kulmauksen uudelleen remontoinnista ja voin sanoa, että lopputulos on vähintäänkin loistava. Alakuvissa seinässä oleva pieni syvennys olohuoneessa on aiemmin toiminut jääkaappina (?), nyt se toimii maalattuna ja uudistettuna kirjahyllynä.


Ritiläkori on peräisin Class Ohlsonilta, sopii mainiosti peittojen ja tyynyjen säilytyspaikaksi. Valaisinta veikkasin aluksi tutuksi design-valaisimeksi, mutta näin tyylikkäitä löytyykin Ikeasta. E on mainiosti yhdistänyt asunnossaan klassikkoja, designia ja Ikeaa. Juuri sellaista tyyliä ja yhdistelyä, mistä itsekin kovasti pidän.


Makuuhuonetta koristaa Yki Nummen Kartiot-valaisin. Uuteen muhkeaan sänkyyn olisi vieraskin voinut jäädä makoilemaan pitkäksi aikaa päikkäreille. Ihanat väripilkut muuten raikkaan vaaleassa asunnossa tuovat kodikkuutta hurjasti. Myös makuuhuoneessa kaikki meni uusiksi kaapistoja myöten. Eamesin DSW-tuolit on tilattu Englannista, jossa tekijänoikeuslaki on Suomeen verrattuna design-tuotteissa 25-vuotta, kun meillä se on 70 vuotta. Jos ihmettelette, miksi design-tuotteet ovat nimenomaan Briteistä tilattuina joskus niin edullisia, tässä selitys. Hesarissa olikin muutamia viikkoja sitten myös juttua tästä. Tilaaminen on laillista, mutta lähtökohtaisesti monet tuotteet ovat juuri tekijänoikeuslain tähden jäljitelmiä, kun aika on kulunut umpeen.

Kiitos ihana E kaffista ja taas monesta sisustusinspiksestä, näemme jälleen pian! Puulaatikko tuparilahjaksi lisäpehmennykseksi kotiin saattaa olla tulossa ;)

20 kommenttia:

  1. Tykkään. Ihanan raikas ja valoisa kaupunkikoti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään myös, asukki viihtyy myös mainiosti :)

      Poista
  2. On kyllä ystävälläsi aivan ihana koti, tosi raikasta ja hyvät sävyt ja sopivasti väripilkkuja!! :) Kivaa sunnuntain jatkoa! Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi Niina ja kiitos maanantain jatkoa sinnekin ;)

      Poista
  3. raikas ja kaunis koti! ja todella hyvännäköinen kori clas ohlsonilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain Jenna! :) Tuo Class Ohlsonin ritiläkori on kyllä mainion näköinen, tuo mieleeni Tine K:n sisustustyylin.

      Poista
  4. Tuo kangastaulu keittiössä on upea, ja muutenkin kaunis sisustus! Meillä on lattiassa sama laminaatti. :) Haluaisin oikaista sen verran, että lähtökohtaisesti kaikki briteissä myytävä design ei todellakaan ole jäljitelmää. Esim. nest.co.uk myy aitoja, lisensoituja tuotteita. Sen sijaan DesignersRevolt ja useat britti-ebay myyjät hyödyntävät tätä porsaanreikää tekijänoikeuslaissa ja myyvät piraatteja. Briteissä aitojen design-tuotteiden edullisuus johtuu punnan kurssista, halpoja kopioita sieltä saa myös jos ei välitä siitä, onko tuote lisenssillä valmistettu. Eli jos aitoa designia haluaa, sitä saa myös edullisesti briteistä - kun vaan tarkistaa, että tuotteen on valmistanut yritys jolla on lisenssi valmistaa tuotetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa, aloin myös kaivata väripilkkuja omaan asuntoomme komean taulun nähtyämme. Ehkä tässä kevään mittaan! :) Juuri näin, kaikki tahot Briteissä eivät toki myy kopioita. Mallisuoja 25 vuotta vain takaa sen erona meihin, että tuotteita voi ostaa myös kuluttaja edullisemmin Briteistä käyttämällä tätä seikkaa hyväksi. Hintaluokasta jo saa hyvää osviittaa onko tuote lisensoitu vai ei, kuten nest.co.uk:lla.

      Poista
  5. Varmasti ollut kova urakka mutta näyttääpä hyvältä! En tiennyt tuosta Marimekon kankaasta mitään ihan on uusi tuttavuus. Suuri taulu sopii kuin nakutettu asuntoon, kivan kesäinen 8) KS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kangas ei vaikuta ihan perinteiseltä Marimekolta mutta erittäin kaunis se kyllä on, tässä tosiaan sitä kesäinspistä jos kaipaa väriä! :) Samasta kankaasta on tehty myös pirteät sohvatyynyt.

      Poista
  6. Eihän tästä voi olla tykkäämättä =) Ihanan raikasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvällä sisustussilmällä saa paljon aikaan :) Olen niin samaa mieltä kanssasi!

      Poista
  7. Siis VAU! Mielettömän hyvän näköinen!!
    Blogissani on muuten sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos olipas mukava tunnustus, toinen J ♥ VAU taisi päästä omasta suustanikin kun kodin näin.

      Poista
  8. Minkä urakan ja upean lopputuloksen ystävä teheny! Aivan ihanan raikas, valosa, avaran olonen ja tyylikäs koti! Ja tästä kodista kyllä näkkee kuinka valkonen voiki olla niin kaunis sävy vaikka jokku ei tykkääkkään! Valkonen ON upea sisustusväri, ittekki tykkään sisustaa valkosella :D Aivan ihana koti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Satu! Urakka on ollut melkoinen, asunto oli jämähtäneessä alkuperäiskunnossa ennen remonttia. Pinnat ovat sellaisia, mitä omaankin kotiini mielelläni valitsisin ♥ Valkoinen on upea yleisväri, väripilkkuja ja muuta rouheutta voi lisätä mielensä mukaan.

      Poista
  9. Mielettömän upea koti! Muuttaisin vaikka heti. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Pienellä" pintaremontilla saa ihmeitä aikaan ;) Hyvää pääsiäisen odottelua!

      Poista
  10. Onpa upeasti remontoitu ja sisustettu asunto - ihanan raikasta ja selkeää, tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Neiti X, kauniit kehusi kuten kaikkien muidenkin, piristävät varmasti ystäväni päivää :) Hyvää pääsiäistä jo etukäteen!

      Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...