Sivut

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Jo vuodesta 1748 - Villeroy & Boch

Olemme vasta jonkin aikaa keränneet Villeroy & Bochin New Wave-sarjaa, tätä löytyy monesta kodista ja monta postaustakin olen astioista tehnyt. Kaunis ja pelkistetty muotoilu astioissa viehättää, mutta myös niiden kestävyys ja laatu. Nyt siirryn itse kippojen esittelystä historiaan. Sen olen tiennyt, että V&B:llä on mahtava historia takanaan, mutta en ole perehtynyt tarinaan syvemmin. Niinpä viikonloppuna lukiessani Talouselämän Platinum-lehdestä V&B:n tarinan, tuli näiden kauniiden posliinien taakse taas mielenkiintoisia perustetta hankkia lisää. Tarinat viehättävät itseäni aina kaikessa muotoilussa, sisustuksessa, missä tahansa.

Perustajasuvut hallitsevat edelleen 246-vuotiasta Villeroy&Bochia ja alkuperäistä yli parisataavuotiasta Old Luxemburg-sarjan Varpu-kuvioastiastoa myydään meilläkin edelleen. Nicholas-Luc Villeroy johtaa astiayksikköä, mies jo seitsemännessä polvessa.

Erona kahvikupeissa perusastiastoihin on se, että kupin korva kuten koko kuppi muovataan yhdestä kappaleesta sen sijaan, että kahva olisi muovattu ja liimattu paikoilleen. Villeroy & Bochin laattoja on käytetty Titanicissa, Bolshoi-teatterissa, Kölnin katedraalissa sekä miljoonissa kodeissa ja julkisissa tiloissa. Astiastot räätälöidään markkinoiden mukaan: Suomessa moderni New Wave toimii, kun mm. Venäjällä käytetään enemmän kukkaa ja kultaa koristeena. Komea Scloss Saarec-linna Mettlachin kaupungissa Saksassa toimii V&B:n vierasmajana.

V&B ei ole pelkästään astiastojen taitaja, vaan kylpyhuonekalusteet, laatat ja muut valmistuvat myös yhtiön tehtaissa. Kriiseiltä yhtiö ei ole välttänyt vuosikymmenten ja satojen kuluessa, vaan finanssikriisi ja kartellisyytökset ovat viime aikoina ravistelleet yhtiötä.


V&B uudistuu jatkuvasti ja haistelee uusimpia trendejä mm. astiastoissa. Mitä jos ihmiset haluavatkin juoda kahvinsa kauniista laseista eikä kupeista, miten ruoka muuttuu ja millaisia astioita tarvitaan. Varsinaista historian havinaa uusissa kuoseissa. Omia uusia kippoja odotellessa. Keneltä löytyy tätä sarjaa myös kaapeista tai oletko aikeissa hankkia? Alimmat kuvat lainattu V&B.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen tietopaketti V&B:stä! :)

    Meiltä löytyy juurikin tuota New Vawe-sarjaa, tosin vain kahvikuppien ja -tassien verran. Olemme tykänneet kovasti!

    Yhden ainoan miinuspuolen mainitsi ystäväni, joka käväisi meillä teellä viime viikolla: vasenkätisille tuo kuppien korvaosa ei istu käteen laisinkaan! Harmi kyllä kaikille vasureille, kun nuo ovat niin kauniita kuppeja.

    VastaaPoista
  2. Heh hyvä pointti M, kupit on tosiaan tehty vain oikeakätisille :) Miekkoseni on vasenkätinen mutta ei ole asiasta mainunnut, tainnut juoda sumpit sillä kädellä tyytyväisenä mihin kippo sopii. Itsellenikin tuli paljon uutta tietoa V&B:stä juttua lukiessa, tarinat viehättävät!

    VastaaPoista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...