Sivut

torstai 28. marraskuuta 2013

Mistä on joulunodotus tehty?

Viime vuotta valmisteltiin joulua omassa edellisessä kodissa, nyt ollaan tilapäisessä citykodissa ja ensi vuonna jälleen ikiomassa kodissa. Mies pysyy, koti vaihtuu. Kovaa tämä "rakentaminen" - kolmena vuotena joka joulu eri koti ja eri valmistelut. Tosin onneksi itse aatto menee vanhempien luona nautiskellessa. Voi vain kuvitella miten joulupussit koristeineen ovat täällä hukassa ja joulumieli loppuvuoden kiireen keskellä hakusessa. Odotan kuin kuuta nousevaa, että pääsemme vihdoin viimein asettumaan ensi vuonna omaan kotiin, joka on pysyvä toivottavasti useiden vuosien ajan ja jossa koristeet löytävät ne oikeat paikkansa. Jos sitten hankkisi uudet koristeet ja joulun hengen kunnolla kotiin!

Onneksi on teidän ihanat blogit ja Pinterest, jossa joulua saakin fiilistellä sitten kunnolla! Mistä tänä vuonna joulumme odotus koostuu? Ihan simppeleistä, perinteisistä jutuista. Kuva kertoo enemmän kuin...


Ne vähät koristeet, joita tänne hankimme, ovat tarkoin mietittyjä ja pelkistettyjä. Kauniit valkoiset lasipallot, kultaiset yksityiskohdat ja valkoiset porot kiehtovat tänä jouluna.



Pienistä jutuista saa kauniita asetelmia. Jouluvalot ruukkuun tai koristekuusen juurelle - johan syntyy jouluista.



Kaikki sarvipäät joulussa ovat nyt suurin intohimoni, näitä voisi sekkailla korteissa, paketeissa, julisteissa, ikkunalaudalla...



Ensimmäinen joulutorttupellillinen on leivottu, seuraavaksi ovat vuorossa piparit! Ei joulua ilman pipareita. Vaikka äitille terkut, kyllä ne sinun tekemät ovat niitä ainioita oikeita!


Meillä oin tapana pitää tyttöjen kanssa joulun kynnyksellä "korttitalkoot", jossa askartelemme porukalla joulukortit, nautimme glögiä, yksi porukasta leipoo härskejä pipareita, nautiskelemme ja fiilistelemme joulua. Tänä vuonne nämä kinkerit ovat ensi viikon tiistaina. Tämä ylläoleva musta paperi on muuten hauska idea - minulla olisikin valkoinen tussi jo valmiina tälle taiteilulle.



Kuusi ei ole minule joulukuusi, jos se ei ole aito. Viimeistään kotona vanhempien luona aito kuusi joka vuosi on ollut ehdoton must. Omaan kotiimme metsästän edelleen sitä täydellistä minikuusta ikkunalaudalle.



Monessa kodissa ensimmäinen joulunodotuksen merkki on kynttiöiden sytyttäminen, vaikka kynttilöitä olisi poltellut pitkin syksyä. Silti niiden tuoksusta saa joulun tunnelman aikaan.



Voi valkoinen lumipeite, saavu jo. Mistä sinun joulunodotuksesi syntyy?

Ihanaa joulunodotusta ja sunnuntaina on jo ensimmäinen adventti!

Kuvat lainattu: Pinterest

14 kommenttia:

  1. Oi miten ihanat nuo pallot ovat! Saako udella, mistä olette ne ostaneet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, haluaisin itse ehdottomasti samanlaiset mutta kuva on lainattu, kuten muutkin kuvat, Pinterestistä :)

      Poista
  2. Vähän samoilla fiiliksillä tällä meidän väliaikaiskodissa. Kaikki hukassa, millään ei ole omaa paikkaansa ja muutenkin hieman joulumieli kadokissa asunnon osalta. Meillä vaan voi mennä vielä ensi joulukin täällä jos talvi kovasti viivästyttää maatöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemiä, sitten on ihana päästä lopulta omaan upouuteen kotiin ja siellä se joulun valmistelu tuntuu paremmalta varmasti kuin aikoihin! :)

      Poista
  3. Täälläkin odotellaan kovasti lunta - ei nyt ehkä mitään metrisiä kinoksia, mutta kyllä vain se valaisisi ihanasti näitä pimeitä aamuja ja iltoja :)

    Kivaa joulunodotusaikaa myös sinne; pian enää muutama hassu viikko jouluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulriikka ja sama! Huomenna on jo adventti ja tänään ilmestyi uusi paperitähti ikkunaan: kyllä se joulutunnelma sieltä pikkuhiljaa hipsii.

      Poista
  4. Voin vain kuvitella sitä kaipausta sinne omaan tulevaan kotiin. Onneksi pienillä jutuilla saa tehtyä myös aivan mielettömän ihanan tunnelman myös teidän nykyiseen kotiin. :)
    Ja kuten olemme huomanneet, niin aika menee niin nopeasti, että kohta olettekin jo omassa kodissa. <3

    Minun joulunodotus syntyy monista asioista: Se alkaa siitä, kun kaivan joulukirjani esiin, ja pikku hiljaa alan tuomaan koristeita ja kimallusta kotiin. :)
    Glögi ja piparit, hyasintti, kynttilät... Pieniä juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihan oikeassa, nopsaan tämä menee ja täytyy nauttia nyt siitä että kaikki on lähellä. :) Tällaiselle paatuneelle jouluihmiselle tekee tiukkaa kun ei näe lunta ja joulukoristeetki ovat kadoksissa. Onneksi voi kuunnella joululauluja! Hyasintit on kyllä ehdottomia joulutunnelman tuojia!

      Poista
  5. Tiedän tuon tunteen! Asuttiin vuosi karmeessa vuokrakämpässä, kun odotettiin rivitalokodin (edellinen kotimme) valmistumista. Ja tuo teidän vuokra-asuntohan on tosi kaunis. Meillä oli aika hirvee. :)) Onneksi saimme asua siellä omassa rivarikodissa sitten siihen asti, että tämä nykyinen paritalokotimme valmistui. Ihania jouluisia kuvia olet löytänyt. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä kiva väliaikaisasunnoksi -tilanpuutteen vuoksi on onnistunut hukkaamaan kaikki jouluun liittyvät johonkin kanakomeron perälle Ja nyt tuntuu jo enemmän joululta, kun on tähti ikkunassa. :) Hyvää viikonloppua Jemina!

      Poista
  6. Ihania ja tunnelmallisia kuvia! Joulun odotus jo nostaa päätään, ihanaa fiilistelyaikaa koko joulukuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kerttu! Jotenkin sen rauhoittavan joulufiiliksen haluaisi ja tarvitsisi tähän kiireisen vuoden loppuun, toivottavasti se vahvistuu. Koko joulukuu aikaa!

      Poista
  7. Mielettömän ihana postaus. Tuli hyvä mieli, niin kauniita kuvia ja ihania ideoita!
    Oma joulumieli vähän vielä hakusessa, jotenkin niin kiire ja väsynyt etten ole ehtinyt fiilistellä niin paljon kuin haluaisin. Pitää siis tsempata, vielä kun ehtii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tackar ja kiva jos piristi ja sait ideoita. <3 Mainiota viikonloppua ja lunta odotellen!

      Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...