Sivut

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Lomasuunnitelmat osa I: French Riviera

Loma alkaa 12.7., sen jälkeen loppukuusta koittaa ensimmäinen kesäreissumme naiskaksikolla Ranskan rannikolle täysrentoutumaan. Paikallisesti Rivieraa on Côte d'Azur, sininen rannikko. Pitkät illat ja kuumat päivät, rantakadut, biitsillä kaupungissa, croissantit, juustot, the home of Christian Louboutin, Louis Vuitton, Chanel, macaronit, lierihatut, hyvä viini ja me. Vaikka olen mantuja kolunnut ja reissannut, tämä on ensimmäinen käynti ylipäätään Ranskassa, joten odotan innolla naisten hömpötystä yhdellä Euroopan hienostuneimmasta rannikosta. Miehet ovat tällä välin Puolassa omalla poikain perinnereissullaan.


Ensimmäinen lomamatkamme suuntautuu Nizzaan ystävän kera ke-su pidennetyksi viikonlopuksi. Hotelliksemme valikoitui Grand Hotel Le Florence keskustassa pienen kävelymatkan päässä rannalta. Varasimme lento/hotelliliput pitkän selailun jälkeen yhteisostona ebookersilta, jossa säästimme vajaan satasen/nassu. Vertaa.fi ja Momondo eivät tarjonneet yhtä hyviä diilejä tällä kertaa. Päiväretkillä aiomme käydä Cannesissa ja Monacossa. Viime kesänä kaverimme olivat St.Tropez-kierueella ja totesimme, että meillä ei ole sinne asiaa tai matkakassamme onkin saman tien siinä. Kumpaa suosittelette jos joku on käynyt molemmissa, Cannesissa ja Monacossa?





Pinterestistä on jälleen hyötyä: kaikki kuvat on pinnattu French Riviera-ryhmästä. Sain paljon samalla inspiraatiota ruokaan ja ranskalaiseen menoon.

Ystäväiseni R jos luet tätä, tässä samalla ehdotuksia ja ideoita ;) Olen äärimmäisen perso juustoille. Ranskassa jos missä näitä herkkuja aion metsästää tietenkin hyvä viini kyytipoikana. Sain jo vinkkejä ystävältäni, että Nizzan rantakadut ovat paitsi kalliita, myös äärimmäisen kauniita ilta-aikaan dinnerillä. Odotan ihania ruokaelämyksiä: oliiveja, kalaa, yrttejä ja muita provencelaisen keittiön makuja. Nähtävyydet ovat tällä reissulla lähinnä paikalliset putiikit ja elämänmeno matkalla hotellilta rannalle, sillä aikaa on rajoitetusti.







Ranskan reissun jälkeen suuntaamme heti maanantaina Kroatiaan tukikohtana Dubrovnik ystäväpariskunnan kanssa. Siinäpä ne kesän lomareissut ovat. Syksyllä lähdemme Dubaihin anopin viiskymppisiä juhlimaan omalla pienellä porukalla. Myös Suomen kauniista kesästä ehdimme 1,5 viikkoa lomalla nauttia. Täytyisi sitä tulevaa himpeäkin ehtiä vähän suunnitella...

Hyvät vinkit otetaan vastaan Nizzassa olleilta.

Kuvat lainattu: French Riviera / Pinterest

10 kommenttia:

  1. Apua kun olen kateellinen teidän reissusta! Mutta siis oikeasti ihanalta kuullostaa, pitäkää hauskaa. Kävin joskus vuonna nakki Nizzassa juuri samaan aikaan ja 14.7. on Ranskan itsenäisyyspäivä.

    Tuolloin suurinosa kaupoista oli suljettu, samoin tuntuivat tuolloin myös "kunnioittavan" pyhäpäiviä eli sunnuntaita joten tiedossa saattaa olla kaksi peräkkäistä päivää jolloin kaupat ovat siellä kiinni.

    Itsenäisyyspäivänä oli iso kulkue keskustassa ja todella upea ilotulitus illalla. Ampuivat raketit mereltä käsin niin että niitä oli hyvä katsella rantaboulevardilta. Vink Vink!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja harmin paikka että itsenäisyyspäivä ehtii mennä ohi, lentomme on vasta 20.7. jälkeen eli loppukuusta. Mutta eipähän ole kaupat kiinni :)

      Poista
  2. Me kävimme edelliskesänä Nizzassa ja minä puolestaan ehdottomasti suosittelisin päiväreissua St.Tropeziin. Ei se ainakaan meidän matkakassaan hirveen isoa lovea tehnyt, riippuu tietenkin mitä tekee. Me keskityimme paikkojen ja paattien ihmettelyyn ja syömiseen :)

    Kuulostaa todella ihanalta, nauttinnollista reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan bella ja niin kiva että löysit tänne! :) Liian paljon nähtävää, liian vähän aikaa, täytyy katsoa jos Cannesista lähtisi pidemmälle sinne päin. Vaikeita valintoja mutta tuo hyvä syöpöttely on ehdoton jep :)

      Poista
  3. Vietin Nizzassa kolmikymppisiä tyttöporukalla ja olihan se mahtava paikka! Kulinaristina mulle jäi mieleen ravintolatarjonta. Nizzassa oleva La Petit Maison ravintola on ihana, ja vinkkinä myös tulevaan Dubain matkaan että ravintola löytyy myös sieltä. Suosittelen sitäkin! Mutta suht ajoissa tehty pöytävaraus kannattaa.
    Pääsimme jahdilla käymään myös Monacossa ja Cannesissa. Mulle jäi mieleen Monaco... Ihanaa reissusuunnittelua teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, Google laulamaan ja koordinaatit ylös :) Ranskan rannikko tuntuu äärimmäisen kiehtovalta vaikka tämä on ensimmäinen käynti!

      Poista
  4. Vitsit, saan aina jotenkin tosi hyvät fibat tosta Ranskasta, vaikka en ole maassa koskaan käynytkään. Hyvältä näyttää teidän reissusuunnitelmat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttöjen kesäretket on tunnetusti olleet onnistuneita, eller hur :D Kiitos ja hyvää hääsuunnittelua loppumetreille!

      Poista
  5. Jenni - käy sekä Monacossa ja Cannesissa, jos vain ehdit! Ensimmäinen oli itselleni mieleenpainuvampi (casinolle kannattaa mennä sisälle pääsymaksusta huolimatta, on kokemus), mutta toisen rantabulevardi on mukava kokemus ja kaupoissa paljon katsottavaa. Yksi pvä molemmissa riittää hyvin ja yhteydet junalla on edullisia.

    Nizzassa pystyi ainakin pari kesää sitten luottokortilla vuokraamaan pyörän päiväksi sellaisista kadulla olevista telineistä. Sillä oli kiva ajella rannan leveää katua.

    Oikein hyvää matkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anita ja kiva kuulla susta! :) Monaco on kaveritiedustelujen jälkeen myös no. 1 ja Cannesiin menemme jos aikaa vain riittää. Kiitti pyörävinkistä, sillä näkee hyvin kaupunkia varmasti laajemmin, täytyypä kokeilla!

      Kiitos vinkeistä!

      Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...