Salaattia pediksi muutamia reippaita lehtiä
1 pallo mozzarellaa (buffalo mozzarellaa) / ruokailija
1-2 viikunaa per ruokailija
3 siivua ilmakuivattua kinkkua (prosciutto di parma) / ruokailija
muutama basilikanlehti / ruokailija ruokailija
saksanpähkinöitä
Hunaja-sitruunakastike (neljään annokseen)
6 rkl laadukasta extraneitsytoliiviöljyä
3rkl sitruunamehua
(itse lisään vielä 1rkl balsamiviinietikkaa, koska sen happoisuus täydentää makeaa viikunaa paremmin kuin kirpeä sitruuna)
1rkl hyvää hunajaa
suolaa
mustapippuria
Sekoita kastikkeen ainekset.
Lado salaatit pediksi laakeaan astiaan. Ripottele buffalo mozzarella päälle haluamiksesi palasiksi, ja huom! käytä nimenomaan buffalo mozzarellaa, todella maukasta! Sen jälkeen viikunat ja parmakinkut nätisti sikin sokin, jonka jälkeen viimeistele annos tuoreella basilikalla. Ripautimme sekaan myös saksanpähkinät, jotka eivät alkuperäiseen reseptiin kuulu. Ripottele päälle salaatinkastike ja voilá, herkku on valmis!
Ostimme pikkuveljelle laatuviskiä välietapin eli kandiksi valmistumisen kunniaksi sekä kaiverretun annosmitan valmistumisnimikkeillä varustettuna. Alimmassa kuvassa H&M:lta ostetut kivan olkikorit lehtien säilytykseen. Olivat jämäkät ja tilavat, voisin itsekin miettiä samanmoisia!
TJ lomaan 3 aamua.
tätä täytyy testata! On nimikin sen verran muikea ja näyttää herkulliselta :D -Laura
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi, kyytipoikana toimii muuten hyvin hedelmäinen ja kevyen persikkainen Hardys`n VR Chardonnay :)
Poista