Sivut

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Messutunnelmissa: inspiroituen, ihmetellen ja ihastellen

Lauantaina olimme Hyvinkäällä asuntomessuilla täysaurikoisessa säässä pienellä porukalla ja onnistuimme välttämään väentungokset. Tein jo valmiiksi reissustamme sneak peek-postauksen ja "ajastin" sen eiliselle ollessamme itse telttaretkellä Helsingin Pihlajasaaressa, mutta postaus ei tipahtanutkaan koskaan julki bloggerista.

En ehtinyt töiltäni torstaina varsinaiseen lehdistöpäivään, joten menin Indiedaysin edustajana lauantaina ja kyllä kannatti. Viime vuoden messut jäivät ainoana muutamaan vuoteen välistä, ja nyt bloggarina kameran kanssa kiinnitti huomiota moneen asiaan, joka olisi muuten jäänyt huomaamatta. Lähtökohdat messuille olivat meillä seuraavat ja näistä lähtökohdista kiinnitin enemmän tiettyihin asioihin huomiota kuin toisiin:

 • Paritalomme valmistuu keväällä. Seuraavaksi on valittavina kaikki pinta-materiaalit ja kalusteet, eli ajankohta messuille oli meille enemmän kuin kymppi.
 • Lähdimme erityisesti katsomaan keittiöitä --> huomenna menemme jo keittiösuunnitteluun ensimmäiseksi Keittömaailmaan, sen jälkeen muille.
 • Sisustusratkaisut kiinnostavat aina: miellyin metallisiin esineisiin ja huonekaluihin, ihastuin rustiikkisiin pöytiin, saimme varmuuden monille jo suunnitelluille asioille ja saimme myös aivan yllättäviä uusia innostuksen kohteita, mikä olisikin kiva omaan kotiin.
 • Omat jo voimassa olleet käsityksemme vahvistuivat: nyt mieskin sai konkretiaa visioilleni, miltä mikäkin oikeasti näyttää - muuallakin kuin Pinterest-kuvissa.
 • Pihoihin en kiinnittänyt vielä huomiota, ne ovat seuraavan kesän juttu.
 • Nämä ovat vain pieniä kuvakulmia messuista - mene siis itsekin paikalle inspiroitumaan!
Kuvia tässä postauksessa on ja runsaasti, mutta sekin on vain murto-osa koko satsista. Kuvia näppäsimme kaikkiaan yli 400.

Aloitimme kierroksemme loppupään asunnoista suunnassa 31-15. Tämä oli hyväksi havaittu järjestys, sillä etukäteen valkatut ns. kiinnostavimmat talot jaksoimme katsoa perusteellisesti läpi. Loppupäästä hyydyimme talojen 2-9 kohdalla, vaikka nekin kannatti kiertää, sillä talossa numero 3 löytyi suosikkilattiamme valkoinen parketti ja talossa numero 4 puolestaan yksi koko messujen suosikkikeittiöistämme A la Carten mallistoa. Toinen ehdoton suosikkikeittömme löytyi talosta numero 23 myös A la Carten mallistoa. Lähimpänä mieltymyksiämme pinta-materiaalien puolesta kokonaisuutena oli lopulta talo numero 23 ja seuraavaksi lähimpänä talo numero 27.

Keittiökatsaus

Sijalle kolme ylsi ensivaikutelman perusteella talo numero 19:n Petra-keittiö, jonka L-malli on hyvin lähellä tulevaa omaamme. Miehen suosikki oli betonilta näyttävä laminaattitaso. Näytti se erittäin hyvältä, mutta suosikkitasomme valikoitui molemmilla kokonaisuutta ajatellen joksikin muuksi. Tässä keittiössä erityisesti korkeakiiltoiset yläkaapit olivat mieleemme.


Keittösuosikki 2 oli talo numero 23:ssa oleva A la Carten korkeakiiltoinen Inverno 161 ja Festa 971 - ovilla oleva keittiökokonaisuus. HUOM! Samaa Invernoa löytyy myös talosta numero 27, jossa myös tyylikäs suuremman kodin keittiö. Tässä A la Carten keittössä tasot olivat Ylämaan Graniittia, värinä Silestone, Next Extreme Blanco Zeus. Tässä keittiössä tuumasimme ensimmäisen kerran yhdessä, että valkoiset tasot valkoisessa keittiössä ovat meillä se juttu joka toteutetaan. Tässä asunnossa lattia oli valkoista kiiltäväpintaista laattaa kauttaaltaan.Yksi vahvin suosikkimme edellisen keittiön kanssa oli myös A la Carten keittiö talossa numero 4, sanotaanko että yllättäen. Keittiö ei ollut korkeakiiltoinen, mitä alunperin haimme, vaan harmonisen ja yksinkertaisen tyylikäs ovimalleilla Delicato 95W maalattu, vedinuralla sekä Neve 961 maalattu valkoinen. Tasot olivat samaa kuin kakkossuosikissa, Ylämaan Graniittia ja samalla värillä. Tässä keittiössä pystyimme hahmottaa valkoisen lattian, miltei valkoisen välitilalasin (tässä hieman kuvioitu) ja tasojen sekä valkoisen kaappien kokonaisuuden, tuleeko kokonaisuudesta liian pliisu. Meidän silmäämme ei - räväkkyyttä voi luoda kipoilla, kupeilla ja yrttikasveilla.


Puhutuin kohde: Maja

Ainoa kohde, jonka nimen muistin ennen messuja ulkoa, on Lammi-Kivitalo Maja. Messuista paljon lukeneena ei ole välttynyt tältä mielipiteitä jakavalta talokomeudelta. Meidänkin porukkaa talo jakoi: naiset tykkäsivät, miehet eivät. Ennakko-ajatukseni oli, että tästä hyvin omalaatuisesta Deko-lehden sisustamasta kodista kuuluu tykätä, joten koitin suhtautua taloon jopa kriittisesti. Kritiikkini alkoi mureta jo kodinhoitohuoneessa, joka muistutti enemmän kivaa oleskeluhuonetta kuin perinteistä kodinhoitonurkkausta. Rappusista kurkatessani olohuone-keittiöön ihastuin enemmän ja yläparvella olin jo myyty, sekä arkkitehtuurin että sisustuksen puolesta oli paljon tyyliä omaan makuun: modernia ja toisaalta retroa, messinkiä ja metallia, valkoista, mustaa ja harmaata, korkeaa huonetta, betonia, industrial-tyyliä ja loft-henkeä. Toinen tykkää, toinen ei. I liked!Herkullisimpia yksityiskohtia

Yksityiskohtia olisi voinut ihastella varmasti monta päivää ja palata aina uudelleen ihastelemaan taas. Sisustajalle messut tarjosivat mielestäni hyvän kattauksen eri tyylejä, klassikoita ja designia sekä uutuuksia kuten aiemminkin. Tässä pieni pala koko komeudesta.Lastenhuoneiden ihanuuksia

Lastenhuoneisiin kurkkailimme siskon kanssa innolla, koska niissä yleensä käytännöllisyys ja värien kirjo tulee parhaalla mahdollisella tavalla esiin kodin kaikista huoneista. Tässä moninaisia suosikkeja, erityisesti retro ja pastelli näkyivät ihanasti lastenhuoneissa, mutta toki mukana oli myös uudempia tuttuja kuten Angry Birds.


Sisustuksen suosikkimerkit HAY, Vitra, Kaani, Kartell, Bo Concept ja monet muut olivat erinomaisen hyvin edustettuina messukohteissa kuten yleensä messuilla. Eräässä talossa Tine K:n tuotteet olivat ihanasti esillä valaisimina ja säilytyskoreina.


Tämän maratonpostauksen jälkeen lopetan tältä erää tähän, tulossa myöhemmin juttua vielä lattioista, kylpyhuoneista, takkavalintamme kallistumisesta erääseen erikoiseen malliin sekä pari sanaa muusta messuinspiraatiosta. Tämä postaus oli sekä yleiskatsaus että omien intressien yhteenveto. Samalla voi todeta, että messut vastasivat siihen odotukseen, mitä me messuilta lähdimme hakemaan. Keittiön suunnat ovat melko selvät, lattiavalinnat ovat selkeät, takkavalintamme alkaa olla yllättävästi selvillä, värimaailma sai vain vahvistusta, saimme oivalluksia ja ainakaan-näin-ei-tehdä fiiliksiä sekä niin runsaasti inspiraatiota, että tämän sulattelemiseen palataan vielä monesti syksyn pimeinä iltoina. Mutta nyt nautitaan kesästä!

Olisi kiva tietää messuille menijöiltä tai jo siellä käyneiltä mihin kiinnititte/aiotte kiinnittää huomiota erityisesti ja miksi? Mikä oli yleisfiilis? Miksi menitte/menette messuille?

SUOSITTELEN, tänäkin vuonna! Messujen ajankohta 12.7.-11.8.

10 kommenttia:

 1. Äh, en malta odottaa tuonne pääsyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotus palkitaan sillä perillä odottaa paljon ihanuuksia ;)

   Poista
 2. Hei tosi nättejä kuvia olet ikuistanut, täällä aiotaan myös mennä messuilemaan ja tuon sisustuksen tähden, täytyisi kotia hiukan saada tuunattua. Ideoita varmasti luvassa runsaasti! T. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukava kuulla! Sisustuksessa oli jälleen laidasta laitaan, väriä ja musta-valkoista, romanttista ja retroa. Hyviä messuja!

   Poista
 3. Mahtava messupostaus! Näitä lisää! :) Harmittaa, kun en itse pääse.

  Kyllä kokovalkoinen keittiö on niin kaunis.<3 Ja mulla on juuri sama suosikki eli se talo 23! :)) Kuvien perusteella tietysti olen näin päätellyt, mutta on varmasti upea talo livenä. Jään odottamaan siitäkin lisää kuvia.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jemina, tulossa :) Talo numero 23 oli kokonaisuutena kyllä ykkönen, sisuksessa olisin tehnyt asioita toisin mutta pinnat olivat pitkälti nappivalintoja! Hauskaa viikkoa ja kuvia blogeissa vilistää vaikka messuille ei pääsisi :)

   Poista
 4. Meillä on ollut koko viikon ajan tarkoitus lähteä messuille - onneksi aikaa on vielä runsaasti :) Oon jo ihan into piukeana selaillut Dekoa, jossa on mukana messutalojen sisustus- ja puutarhasuunnitelmat. Itse lähdetään nimenomaan sisustusratkaisujen perässä, rakentaminen kun tuskin on vuosiin vielä ajankohtaista... Tai mistä sitä ikinä tietää :) Itse oon joitakin vuosia sitten ollut myös töissä messujen palveluksessa, joten ne kiinnostavat aina myös sen puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei pihasuunnitelmat olivat muutamissa taloissa tosi kauniita joten kannattaa mennä, paljon oli kiviä ja koristeheinää. Miehen suosikkipihasta löytyi puttinurmi :) Nämä ja Habitare alkavat olla jo itselläkin pienoinen perinne :)

   Poista
 5. Tosi hyviä kuvia olet saanut. Ei tiedä mitään, että siellä olisi aidat ym systeemit. :D Mielenkiinto kasvaa kokoajan näitä kuvia katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini :) Koitin rajata parhaani mukaan kuvakulmat niin että tosiaan ei aidat ja systeemit näy niin kodikkuus säilyy. Lisää tulossa pian!

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...