Sivut

maanantai 26. marraskuuta 2012

Uusi vempele ja unelmat tulevasta

iPhone 5 kotiutettu vähän aikaa sitten, on kyllä näppärän ohut ja huippu vehje. Olen onnistunut jo löytämään kaikki Australia-aiheiset appsit ja Great Barrier Reef sovellus on päässyt kuvineen kovaan käyttöön! Sisustuksen ohella minulla on intohimo kaikkeen matkustamiseen liittyvään: viihdyn yhtä hyvin kaupunkilomilla, reppureissuilla kuin alppirinteissä. Meidän tuleva tammikuun road trip on "ihan melkein" päälinjoiltaan suunniteltu, eilen varasimme vielä kyyditykset 2700 km matkalle. Liian tarkkaan emme varaa tai suunnittele etukäteen, homma menee omalla painollaan.

Koska matkustaminen on yksi maailman parhaista jutuista, valaisen hieman tulevaa hanimoonin suunnitelmaamme. Blogi joutuu käytännön syistä tammikuussa hyvin vähälle mutta helmikuussa taas jatketaan :) Cairnsiin lentäessämme vietämme siellä ja sen läheisyydessä pari-3 päivää ja lähdemme siitä alaspäin Mission Beachin kautta Townsvilleen ja Magnetic Islandille. Siellä viipynemme myös joitain päiviä.

Tämän jälkeen matka etenee Airlie Beachille ja Whitsundaysin noin kolmen päivän purjehdusreissulle. Jos tuntuu, että voisi viipyä pidempään, olemme vielä pari päivää. Siitä jatkamme Fraser Islandille ja nopeasti vilkaisemme Gold Coastin ja Brisbanen viipymättä niissä sen pidempään. Näiden jälkeen jatketaan Byron Bayhin relaamaan ja todennäköisesti muutaman päivän surffiopetukseen. Surffailun jälkeen kyyditys vie meidät Sydneyyn, jossa kolme ihanan upeaa suomityttöä meitä odottaa ja näyttää meille asuinpaikkojaan 4-5 viimeisen päivän ajan. En-voisi-olla-enempää-täpinöissäni! Reissumme kestää kokonaisuudessaan hieman reilut 3 viikkoa joten jotain suunnitelmia pitää olla, mutta kyllä aika kuluu varmasti supernopeasti!


Views from Australia ^ Näissä tunnelmissa ulkoilman harmaus ei tunnu pahalta. Vinkkejä saa antaa ketkä täällä isolla saarella ovat jo ehtineet vierailla :)

12 kommenttia:

 1. Olen aina halunnut käydä australiassa, ehkä joku päivä käynkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmat on tehtävä todeksi ♥ Meillä on myös ollut kauan tämä kohde listoilla ja matkasta tulee varmasti kaikin tavoin ikimuistoinen jo sen tähden, että se on hanimoonimme :)

   Poista
 2. Voi vitsi, kuullostaa ihan mielettömän kivalta reissulta. Oon jo pitkään halunnut ausseihin ja mulla olisi nyt tiedossa jo majapaikkakin siellä. Täytyisi ehkä ihan tosissaan ottaa asiaksi ja alkaa säästämään lentolippurahoja.
  Kivaa ja turvallista matkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Lilja! Matkustaminen on yksi parhaista säästökohteista ja panostaa siihen mitä todella haluaa :)

   Poista
 3. Vitsit, kuulostaa kyllä hyvältä noi teidän matkapläänit. Tässä alkaa omakin reissukuume nousemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jejee! Ja teillä on ihanan NYC:n reissu edessä, jokos on muuten teidän h-hetken jälkeinen reissukohde päätetty, menettekö vielä johonkin? :)

   Poista
 4. Tulette varmasti viihtymään Airlie Beach/ Whitsundays-seuduilla pidempään! Jos jotain kaipaan niin sitä paikkaa, vaikka Ausseissa ne kauniit paikat eivät hevin pääse loppumaan ja jokaisesta paikasta on omat muistonsa :) Ihana matka teillä tulossa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cherry, odotus päästä jo reissuun on todella kova!! Kiva kuulla kokemuksia, Whitsundays on varmasti yksi Aussien parhaista kohteista idässä :) Kerron sitten reissutunnelmista jälkikäteen!

   Poista
 5. Pari vuotta sitten olimme Australiassa vähän yli 4 viikkoa kesällä. Menen tullen pysähdyimme vielä Hong Kongissa, kun en voinut kuvitella istuvani vuorokautta yhtä mittaa koneissa. Pitkillä lennoilla ahtaan paikan kammo ahdistaa, mutta onneksi olen aina unohtanut sen kun varaan seuraavaa reissua!

  Olimme Sydneyssa ensin viisi päivää ja lopuksi kolme päivää. Välillä olimme Gold Coastilla Siipan sukulaisten luona ja teimme sieltä muutaman parin päivän retken. Toisella reissulla kävimme sademetsissä, vuoristossa ja kansallipuistoissa sekä viinitiloilla. Toisella yli yön reissulla olimme kahdestaan, kävimme Noosassa ja Fraser Islandilla. Teimme lisäksi päiväreissuja Brisbaneen, Tambourine-vuorille ja Byron Bayhin.

  Gold Coast oli ihan ok, mutta ilman sukulaisia tuskin olisimme sinne menneet. Se oli vähän kuin Australialainen versio Kanarian lomakaupungeista.

  Mielestämme olimme koko ajan menossa ja näimme valtavasti, mutta kun katsoimme karttaa, olimme kattaneet retkillämme naurettavan pienen alueen Queenslandista, saati Australian mantereesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lumo kokemuksistasi! Lento/ahtaanpaikankammoiselle matka olisi kyllä aikamoinen, nytkin jo vähän hirvittää yli vuorokauden lentäminen. Jaksaa kun tietää mitä on edessä! :) Samaa olen kuullut Gold Coastista, sen ohitamme verkkaiseen tahtiin :) Aussit on todellakin suuri, mekin näemme vain itäpuolen osaltaan vaikka reissaamme jatkuvasti 3 viikkoa.

   Poista
 6. Aivan mahtavan reitin olette valinneet :) Muutamia vinkkejä:
  Mission Beach - Tandemhyppy rannalla
  Magnetic Island - Yongala Wreck
  Airlie Beach - Airlie Lagoon
  Whitsundays - Whitehaven beach
  Frazer Island - Lake McKenzie ja yksi elämäni upeimmista tähtitaivaista (paljon tähdenlentoja)
  Gold Coast & Brisbane - Mahdollisimman lyhyt pysähdys :)
  Sydney - <3 <3 <3 Kävelyreitti: Coogee Beach --> Bondi Beach, Randwickin ravit, Balmoral Beach, Manly, Whatson's Bay, Sydney Zoo (huikealla paikalla eläintarha :))... aah Sydney on ihanin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jej, ihania vinkkejä!! :) Saisinkohan suostuteltua tuon siipan tandemhyppyyn...Ja Whiteheaven beach on jo piirtynyt verkkokalvoilleni kun vilkaisee nyt ikkunasta puhaltavaa vaakapyryä ;) Sinne mennään ihan varmasti. Tuon Lake McKenzie oli ihan uusi tuttavuus Fraserilla, upea pläntti! Kiitos näistä tipseistä <3

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...