Sivut

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kirjat sisustuksessa

Yksi itselle tärkeä elementti: kirjat sisustuksessa. Erilaisia opuksia löytyy pianon päältä, korista, kaapeista...kirjat ovat nättejä sisustuselementtejä. Juuri luetut kirjat tai kauneimmat teokset olen poiminut pianon päälle. Coco Chanelin elämänkertaa suosittelen paitsi kauniin ulkomuotonsa, etenkin sisällön puolesta kaikille muodin uranuurtajan elämästä kiinnostuneelle. Itse ahmin kirjan lähes kerralla loppuun. Tommy Tabermannin runokokoelma on lahja miekkoselta. Aloittaessani blogin, siteerasin Tabermannin runoa ensimmäisessä postissani, koska runo sopi täydellisesti tilanteeseen ja ajatteluuni. Pieni pätkä löytyy myös oikealta profiilikuvauksestani. En pidä kaikista Tabermannin runoista niiden yltiöpositiivisuuden ja äitelän sävyn takia, mutta ajatusta monista löytyy.
Kirjavarastoistamme löytyy myös Lonely Planeteja, äärimmäisen tärkeitä matkakumppaneita pitkillä reissuilla. Kiina, Shanghai, Kaakkois-Aasia, Eurooppa-oppaat ovat löytäneet meille tiensä. Kulutus on ollut kova, kannet ovat jo mutkalla osasta opuksia. Yksi mielenkiintoinen nippelitieto, Kiinan Lonely Planetia ei saa ostettua Kiinan rajojen sisäpuolelta virallisista myyntipaikoista. Oppaan alussa on sen verran arkaluonteista asiaa maan lähihistoriasta ja epäkohdista, että Kiina on itsessään laittanut opuksen pannaan maan rajojen sisäpuolella, ja painattanut oman kiiltokuvamaisen oppaan. Oman ostimme siksi etukäteen ennen saapumista maahan.Sisustuskirjat arvelluttavat, mielestäni harvoin niissä kerrotaan oikesti mielenkiintoisista suunnittelijoista ja ajattomista trendeistä, tuntuvat usein jotenkin tunkkaisilta. Sisusta tyylillä-kirja oli positiivinen yllätys ja monta suosikkisuunnittelijaa löytyy kirjasta, kuten Tine K. Viimesimmässä kuvassa omia lähiaikoina koluttuja hyviä kirjoja. Paul Coelhon Alkemisti (kertomus siitä, miten usein etsimme aarteita ja onnea kaukaa, vaikka ne ovat aivan nenämme edessä), Puolikas keltaista aurinkoa, Tervon Layla ja Nojoud on kaikki luettu. Suosikkikirjojani ovat elämänkerrat ja -kertomukset tai selviämistarinat eri kulttuureista. Myös kaikenlainen elämänhallinnallinen kaunokirjallisuus tuntuu näppärältä. Tosin täytyy myöntää, että kirja jää monesti kakkoseksi blogeille ja muulle puuhalle. Onneksi on ne omat iltahetket ku ehtii vähän paneutua kansien sisältöönkin.

2 kommenttia:

  1. Lounarit on parhaita opuksia, niiden voimalla on täälläkin reissattu Kaakkois-Aasiassa. Bali ja Filippiinit takuumestoja <3 Laura K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, niitä jaksaa ja kannattaa kantaa mukana! :) Monta pulmaa ratkaistu niiden avulla ties missä sivupoluilla.

      Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...