Sivut

torstai 16. toukokuuta 2013

Takka mielessä kesähelteilläkin

Haipakkaa haipakkaa, tällä viikolla olen ollut joka ilta vasta näihin aikoihin kotona kun kesä ohjaa ulos. Upea paiste tänään! Vietimme huipun sisustuspainotteisen illan siskon kanssa ja hankimme jotain heidän valmistuvalle terassille, kuvia tulossa myöhemmin. Mutta jännittävää että omassa seuraavassa kodissa tulee olemaan takka. Omakotitaloasujille takkahommelit ovat itsestäänselviä, mutta pitkän ajan (hmm, melkein puolet elämästä) kerrostalossa asuneena takka ja oma siivu pihaa tulee olemaan aikamoista luksusta.

Olimme Oma Koti/Piha/Puutarhamessuilla muutamia viikkona sitten. Sieltä löysimme ammattilaisia jututtamalla molempia miellyttävät mallit: kolmeen ilmansuuntaan avaavan valkoisen takan hissiluukulla. Alleviivaan, että en ole mikään takkaexpertti, joten juuri nuo ovat ne, mitä takoista ylipäätään ymmärrän :) Merkkiä ei ole vielä päätetty, mutta Takkamestarit ja heidän valikoimansa ainakin katsastamme varmasti jo ensi viikolla.Tässä oma suosikkimme Sveitsiläistä laatua jos katsotaan ulkoista habitusta. Takkavinkit ovat tässä vaiheessa tervetulleita!


Viikonlopusta on tulossa mitä kivoin, lauantaina meidän entisten kollegojen ja nykyisten ystävysten "naistenpäivä". Aamunaloitus brunssilla, siitä Helsinki Day Spahan rentoutumaan ja illalla tapaksia meillä ja suuntana keskustan ravintolat. Hemmottelua kyllä kaipailee tämän kiireisen mutta niin mukavan viikon jälkeen.

10 kommenttia:

 1. Tyylikkäitä takkoja! Meille tuli uuden asunnon mukana kaupanpäällisiksi takka, mutta sitä ei ole käytetty vielä kertaakaan, vaikka jo useita kuukausia olemme täällä asuneet. Tuikkuja on tosin poltettu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kaupanpäällisenä olisin minäkin huolinut, takkaan saa kyllä upotettua mukavan summan jos haaveilee vähänkin erikoisemmasta. Mutta on se sen arvoista, sitten sydäntalvella kun tarvii lämmitystä :)

   Poista
 2. Tuo takka on kyllä hieno! Ja miten loistavaa että se näkyy useampaan suuntaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi miellytti molempia yksmielisesti samat mallit! Pääsee tuli oikeuksiinsa kun näkymä on enemmän :)

   Poista
 3. Vautsi mitä takkoja! Tuommoisen haluaisin kyllä itsekin, jos sen ei tarvitsisi toimia osana lämmitystä sekä ruuanlaittoapuna, kuten nykyinen vuolukivinen leivinuuni :) Meidän sähkölämmitteisessä omakotitalossa kun kaikki lisälämmönlähteet ovat erittäin tervetulleita talvisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuolukivinen leivinuuni kuulostaa kokkaajan unelmalta, ihana! Nämä ovat nimenomaan silmää hiveleviä mutta onneksi lämmittävätkin ;)

   Poista
 4. Kauniita! Ei massiivisia vaan just hyvänkokoisia ja tyylikkäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi Tuuli, pieni on kaunista. Olkkariimme ei iso takka sopisi joten tämmöinen malli se tulee olemaan :)

   Poista
 5. Hieno takka, mutta mietin käytännöllisyyttä... Plääh... :D

  Meillä on iso talo ja talvella poltamme Paljon kahta takkaa, jotta niistä saisi hyödyn irti. Siihen nähden, tuleeko takkanne olemaan "vain" ns. Tunnelman luoja vai onko sitäajatuksena käyttäähyvinki aktiivisesti? Jos tarkoituksena on polttaa paljon miettisin itse moneen kertaan tuota hissi systeemiä. Pelottaisi avata palavaa takkaa ja lisätä puita, jos luukku avautuu kolmesta suunnasta eikä vain yhdestä. Kaatuisiko joku puu silloin niin, että kytevää tuhkaa tippuisi lattialleki?! Ja kuinka paljon puita lisätessä tulee ylimäärästä savua, kun aukeava luukku on niiin iso...


  Halusin vain antaa muutaman käytännöllisyys näkökulman. Olen itsekin aikoinaan haaveillut samantapaisesta takasta ja se on todella hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ellu, hyviä näkökulmia, ja takka tulee olemaan sekä olohuoneen tärkein elementti sisustuksellisesti että toki lämmittäjä. Hissiluukut ovat kovassa nosteessa ja puiden lisääminen käy takkavalmistajien mukaan yhtä näppärästi ja ehkä vielä näppärämmin kuin normaalissa takassa; luukkua ei tarvitse aukaista ylös asti vaan riittää pieni nostaminen ja ilmanvaihtoon on kiinnitetty runsaasti huomiota. Ensi viikolla menemme kuulemaan vielä lisää :) Kivaa sunnuntaita!

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...