Sivut

tiistai 7. toukokuuta 2013

Halutaan vuokrata!

Haaveilu ja haihattelu on hauskaa, koska todellisuus voi olla kovinkin kaukana haavekuvista. Tällä kertaa pienoisena toiveena olisi löytää se soppeli kaupunkikoti heti kesäkuun alusta, muuttomme on aikastunut melkein kuukaudella. Kävimme eilen vilkuilemassa ensimmäistä vuokra-asuntoa oman rakennusprojektimme ajaksi Kampissa Albertinkadulla ja tänään toista Ullanlinnassa. Haaveissa olisi se vanha jugend-talo, narisevat lautalattiat ja korkea huonekorkeus. Tiedetään, Helsingissä on aina mahdoton vuokratilanne. No katsomassamme ensimmäisessä asunnossa, josta ei sen kummemmin ollut kuvia saatavilla, kävi kyllä ensimmäinen toteen, mutta oli myös kirkuvanväriset seinät, muovimatto ja rempallaan olevat kaapistot. Sijainti oli molemmissa aivan ihanteellinen - lähellä aurinkoisia kesäterasseja, mutta onnettomat pohjaratkaisut ja olemus eivät tehneet oikeutta. Uutta matoa koukkuun ja huomenna uuteen näyttöön, toivotaan että tärppää pian!

Sitä ennen tunnelmointia alla. Ja huomiselle on luvattu upeaa auringonpaistetta, nautitaan!Lähes täydellisessä kaupunkikodissa olisi valkoiset seinät, tiiliseinäpintaa ja nariseva lautalattia. Vanhojen talojen huonekorkeutta on myös ikävä. Nätit nämä alemman kuvan Tolixin tuolit, sopivat mainiosti sisä- ja ulkotiloihin. Näitä on tullut uutuutena myös Finnish Design Shoppiin saataville.
Koska neliöitä voi olla vähemmän, sopisi tilan olla yhtä keittiön ja olohuoneen suhteen. Isosta keittiöstä saati astianpesukoneesta on turha tässä vaiheessa edes haaveilla - toteutamme ruoanlaittoharrastustamme sitten senkin edestä uudessa kodissa. Ylemmässä olkkarin kuvassa muuten Bo Conceptin kaunis Occa-lasipöytä.
Makkari! Etsimme isoa yksiötä tai pienehköä kaksiota, joten makkari tuskin tulee olemaan tilaihme. Nämä kaupunkimakkarit ovat vaan niin kauniita, ainakin kiireettömistä aamuista aion nauttia, jos en omalla parvekkeella, niin vaikka lähikaffilan terassilla ison croissantin kera. Toisaalta vaikka haikeus on luopua omasta kodista jo nyt, otamme tämän vuokra-ajanjakson "lomailun" kannalta, ehkä viimeisiä kertoja ainakin hyvin pitkään aikaan keskustan välittömistä palveluista nauttien.


Merellisen läheisissä maisemissa tulemme mielellään vietämään kesän, jos emme ihan asunnon puolesta näin huikeita näköaloja saa, niin ainakin toivottavasti kävelymatkan päässä näistä. Ja nyt siskot, JOS joku tietää vuokra-asuntoja Helsingin ytimestä vapautuvaksi kesäkuun alussa, saa ilmoittautua! 

Kuvat lainattu: Alvhem, Stadshem, Stylizimo, BoConcept.

4 kommenttia:

 1. Kyllä mä voisin tuolla asua! Meillä ei ole kuin nariseva valkoinen lautalattia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin myös asua kaikissa noissa myös. Sitä narisevaa lautalattiaa odotellessa! :)

   Poista
 2. Nättejä kuvia! Kunpa saisikin tuollaisen ihanan partsin tänne omaan city-kämppään! Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma on kyllä partsilla kohdillaan! Meidän parveke oli aika ankean näköinen edellisillä asukeilla, mutta sisustamalla sen täysin uusiksi siitä tulikin mukava olohuoneen jatke. Parveketta tulee kyllä kova ikävä vuokrajakson aikana!

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...