Sivut

maanantai 11. helmikuuta 2013

Kun Farang tuli kotiin

Lauantain herkuttelu vei kielen mennessään. Kutsuimme ystäväpariskunnan illanviettoon (tavoitteena tuhota hääviinejä) sekä nauttimaan "Farang- modernia aasialaista" -reseptikirjamme antimista. Onko kukaan muu kokeillut? Olen aika täysin varma, että en ole koskaan syönyt mitään näin hyvää kotikutoista annosta kuin possu karamellissa! Valmistusprosessi alkoi jo perjantaina, jolloin possua mies haudutteli useamman tunnin ja liemi sai samalla maustua kunnolla. Vielä seuraavana aamunakin koti tuoksui voimakkaasti samoille liemen mausteille. Ruoka on semmoinen juttu mikä tulee koko ajan entistä tärkeämmäksi, sen valmistamiseen, raaka-aineisiin ja ravintoarvojen tarkasteluun tekee mieli käyttää aikaa ja vähän sitä rahaakin. Annoksemme eivät olleet niin koreasti kuorrutettu kuin itse ravintolassa, mutta maku hiveli nystyröitä - kunnia alkuperäisille kokeille!




Alkuruoka

Vihersimpukoita vihreässä thaicurryssa



Pääruoka

Rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa (avec riisi)

Jälkiruoka

Litsi-kaffirlimettisorbetti, balilaisia hedelmiä ja kassiakanelia

Valitsimme kirjan lukuisista resepteistä meille tällaisen setin, toimi hyvin yhteen! Ja kyllä viihdyimmekin, itse olin pienessä flunssassa mutta kahteen asti yön puolelle vierähti vielä hääviinien seurassa. Kiitos kamut!


14 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyvältä!! Allekirjoitan kaiken ruuasta sanomasi, meilläkin satsataan ruokaan ja sen laatuun sekä valmistamiseen. Farangissa pari kertaa käyneenä, tunnen oikein nuo tuoksut nenässäni. Olisiko mahdollista saada tuon possun resepti, jos oikein kauniisti pyytää?

    Tuija

    http://muotoseuraafunktiota.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Possu oli aivan taivaallista, sama tuttu ja suussasulava maku kuin itse Farangissa! Laitapa spostiasi niin reseptiä lähtee sinulle hyvän ruoan ystävälle :) Tämä elämys täytyy jakaa eteenpäin!

      Poista
    2. Kiva, kiva :) eli sisustus@talvitiedesign.com

      Tuhannet kiitokset jo etukäteen :)

      Poista
  2. Ruokaan kannattaa kyllä panostaa, samalla panostaa itseensä :) Näyttää niiiiiiiin herkulliselta! -Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, vaikka annokset näyttävät kuvissa vähän lässähtäneiltä mutta oli superrrrrrrrhyvää! :)

      Poista
  3. Näyttääpä hyvältä. Monesti on tullut R:n kanssa puhuttua, että pitäisi käydä nautiskelemassa tuolla Farangissa. Tuo kirja on kyllä loistolahja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, meidän pe-la keikka systerille peruuntui joten vieläkö ehtisit nähdä silloin kun tuutte piipahtamaan? Laitan viestiä :) Farang teidän täytyy ehdottomasti käydä testaamassa!

      Poista
  4. Oih mitä herkkuja! Nämä postaukset ovat huonoa myöhäisillan lukemista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Suosittelen, jos joskus haluaa todella yllättää hyvällä ruoalla, tämän possun tekemistä! Ihanaa ystävänpäivää!

      Poista
  5. Voi miten kauniita ja herkullisen näköisiä annoksia! :) Meillä on miehen kanssa ollut jo pitkään to do -listalla käydä joskus testaamassa Farang, niin paljon hyvää olen paikasta kuullut. Nyt pitää ihan selkeästi lisätä myös tuo keittokirja ostoslistalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käykää ihmeessä, koetin saada tälle päivälle jälleen pöytää kahdeksalle hengelle mutta varattua tietenkin oli näin ystävänpäivänä. En yhtään ihmettele miksi paikka on tällä hetkellä niin "hip" ;)

      Poista
  6. Minultakin on Farang jäänyt kokeilematta, mutta sitä kehutaan niin paljon, että pakkohan se on testata jossakin välissä. Ehkä sitten myöhemmin uskaltaudun kokeilemaan reseptejä itsekin ;)

    http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Sitä on hehkutettu tosiaan paljon eikä suotta, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kiitos linkistä, tulen vierailemaan blogiisi :)

    VastaaPoista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...