Sivut

torstai 21. helmikuuta 2013

Kotihaaveita by J

Ensimmäiseksi: ihanaa että ulkona on VALOA, tulee kevät! Hitaasti mutta varmasti! Olen innostunut selailemaan samalla kevään korvilla, millaisessa kodissa seuraavaksi olisi muikea asua. Pinterestin kansiossani Home Decor - Modern & Simple on paljon niitä ihastuttavia kotikuvia, joiden tunnelmasta haluaisin pikkuisen omaan kotiin. Kun  ympärillä on kaunita asioita ja asiat ovat järjestyksessä, on itsenkin rennoimmillaan.

Eteinen:

Olisi ylipäätään luksusta että asunnossa olisi kunnon eteinen ja säilytystilat. Se tunne, kun yksi eteisen vaatekaappi on aina sullottu täyteen kaikkea mahdollista ja kengät tulevat melkein syliin. Eteisessä saisi olla myös pientä dramaattisuutta kuten alemmassa kuvassa: tummia pintoja, metallinsävyjä, mutta kuitenkin harmaa tai vaalea lattia.


Olohuone:

Olkkarin unelma olisi murretut sävyt ja maanläheinen meininki. Väriä en kaipaa muuten mutta lämpimiä sävyjä kyllä: harmaata, beigeä ja hopeaa. Olohuoneen tavoitetyyliä ja tunnelmaa voisi kuvailla varmaan sanoilla elegantti ja rento. Ylimmässä kuvassa ihana vaalea tunnelma vanhassa rakennuksessa on todella kaunis! Valkoinen lattia läpi koko asunnon olisi ehdoton must, siihen voi yhdistellä lukuisia eri sävyjä ja värejä. Takka olisi mahtavaa plussaa vilukissalle.

Oma työskentelytila:

Haave ja toive: oma nurkkaus koneelle ja visiointiin. Olisi mukavampi tehdä joskus omiakin projekteja ja etätöitä jos olisi tällainen unelmanurkkaus olemassa. Tähän mennessä moinen on ollut mahdoton kaksiossamme ja konetta naputellaan usein ruokapöydän ääressä. Työskentelytila saisi olla mahdollisimman vähäeleinen väreiltään, tuolina Kartellin Ghost (kuinka tyypillistä :) tai metallinen Meridiana-tuoli. Tai se itsemaalattu ja tuunattu puomi-tuoli, joka odottaa meidän makuuhuoneessa vieläkin uutta maalipintaa ylleen.
Keittiö:

Jos olohuoneessa saisi olla lämpimiä sävyjä, puuta ja metalliakin, niin keittiö saisi olla tästä linjasta poikkeava. Keittiö on kodin tärkein paikka ja panostus! Keittiössä käytämme aikaa enemmän ja enemmän ja testailemme eri reseptejä, siellä täytyy siis olla tilaa ja avaruutta puuhailla. Säilytysratkaisut ovat kaiken a ja o: teimme suursiivouksen omassa keittiössä viime viikonloppuna ja kuinka paljon mukavampi on tehdä ruokaa kun koko kattilavarasto ei rysähdä syliin kaappia avatessa. Keittiö saisi olla eleetön, virtaviivainen ja valkoinen. Ja Smegin jääkaapit <3 Mielellään myös avointa tilaa olohuoneen kanssa, jossa voi ruoan valmistuksen ohella seurustella vieraiden kanssa.

Makuuhuone:

Makuuhuone on rauhoittumisen paikka. Seesteiset sävyt ja lämpimät kerman sävyt ovat lähimpänä omaa mieltymystä makuuhuoneessa. Lattia saisi olla täysvalkoinen tai harjattua valkoista puuta. Tumma jossain määrin (kuten meillä tapettina seinässä) tuo kuitenkin hyvää kontrastia pelkälle valkoiselle. Olen haaveillut kauan Joutsenen untuvapeitoista, niissä olisi mahtava kölliä! Itseasiassa makkarin kalusteet (sänky, HAY-naulakko, puinen valkoinen säilytysarkku, mummon vanha nahkatuoli) ovat asunnossamme varmoja juttuja, jotka kulkeutuisivat uuteen kotiin.Yksityiskohdat:

Yksityiskohdat tekevät kodista kodin. Rakkaat muistot, itse tehdyt jutut, asiat, esineet, valokuvat. Tavaraa ei saa kuitenkaan olla liikaa vaan ennemmin jokaisen esineen tulee olla harkittu ja mietitty. Kaiken ei tarvi olla uutta, vaan vanhaa ja uutta yhdistelmällä syntyy parhaat tulokset. Kynttilät ja kukat tuovat erityistä tunnelmaa ja juhlavuutta mihin tahansa tilaan. Näissä asetelmissa on seesteistä tunnelmaa.


Näistä voisi olla kotihaaveet tehty!

Kuvat: OmaDeco by J pinnaukset Pinterestissä ja niiden alkuperäiset pinnaajat:
Home Decor - Modern&Simple
Home Decor - Details

14 kommenttia:

 1. Hyvin samanlaiset on sisustushaavet täälläkin :) Voisin ottaa nuo olkkarit itselleni heti!! -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Laura, itse olen saanut inspiraatiota hurjasti muilta bloggareilta ja pinterestistä. Parasta!

   Poista
 2. Oi mitä kuvia! Beige, harmaa, valkoinen ja musta on todella tyylikäs yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi Satu, tuntuu lämpimältä yhdistelemällä noita keskenään sopivassa määrin :)

   Poista
 3. Hih, hyvinkin voin samaistua noihin haaveiluihin! Kovasti muistuttaa omaa makuani. Smegin jääkaapit on upeita, mutta myös heidän pyykinpesukoneet! Todella upeita! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykinpesukoneet, kiitos nyt sait haaveilemaan sellaisesta ja piti heti Googlettaa, onpa ihana! Juurikin olemme uutta pyykkikonetta ja kuivausrumpua vailla sitten kun on uusi koti, täytyy vinkata miekkoselle.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää haaveet. Tuo alempi eteiskuva on kaikesta maskuliinisuudestaan huolimatta aivan huikea ja luxusta keittiössä olisi valot laatikostoissa. Onnea uuden kodin etsintään, kyllä se sieltä löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke, joo miehinen ripaus olisi metallin ja puun yhdistelmät :) Oot niin oikeessa, säilytysratkaisut jatkossa keittiössä kuntoon, kiitos!

   Poista
 5. Ihania kotihaaveita! Moni noista on munkin listalla :) Ja hyvän takkakuvan olit löytänyt (laitampas myös omaan arkistoon).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Aino, kiitos ja kiva kuulla! Ja teidän taloprojekti näyttää upealta, tulee varmasti hieno. Takka olisi kovasti haaveissa, jospa seuraavaan kotiin!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Jeps, saadaan hyvää inspiraatiota toinen toisilta :) Tulin vierailulle blogiisi ja ihana koti, mukava löytää uusia inspiskohteita ja luettavaa!

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...