Sivut

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Uuden keittiön tasot: Muotokivi

Mahtavan konsertin heitti Robbie Williams eilen Tallinnassa, vieläkin on vau-olo! Aamulla suoraan satamasta suuntasinkin töihin, zzZz. Juuri ennen keikkaa ehdimme käydä maanantaina keittiösuunnittelussa Topi-keittiöillä sekä rakennuttajan juttusilla koko asuntomme piirrokset läpi käyden. Meillä on nyt keittiöpiirrokset, mitat, materiaalit, kustannukset ja muut melkein selvillä. Kuinka mukava päästä tähän pisteeseen monien tapahtumien kautta! Kodinkoneet, hanat, liesituuletin ja keittiön välitilanlasi on vielä hankkimatta, mutta niidenkin mallitkin ovat kirkkaana mielessä.

Ajattelin kirjoittaa tulevista keittiötasoista, koska itselläni kesti hetken oivaltaa luonnonkivitasojen, kvartsin, altaan huulloksen sun muiden merkitykset ensimmäistä kertaa keittiötä suunnitellessa. Valintamme on kutakuinkin tehty, tarjoukset saatu ja homma lyödään pakettiin keittiön yhteydessä.

Selvää oli alusta saakka, että kivitasot tulemme hankkimaan. Valintamme ei olekaan uusien tietojen mukaan alkuperäissuunnitelman mukainen kehuttu Diapol (kiitos kaverit ja suosittelijat kuitenkin), vaan Suomen Muotokivi Oy. Tämä siksi, että keittiötoimittajamme kautta saamme samalla myös ostettua kivitasot. Tarkalleen ottaen valintamme on kvartsitaso, joka on Muotokivellä 93 % kvartsia ja 7 % hartsia. Mikä on sitten luonnonkiven ja kvartsin ero? Molemmat ovat kivitasoja, mutta kvartsikomposiitti on kahden tai useamman materiaalin yhdistelmä, kun luonnonkivi on ainoastaan kiveä.* Kvartsitasot ovat nyt kovimmassa nosteessa ja niiden hyviä puolia luonnonkiveen verrattuna on kovuus, selkeät värit ja yhtenäiset pinnat. Siinä missä luonnonkivi voi imaista huokoisuuden takia itseensä erilaisia nesteitä, kvartsi on kovempaa ja imua ei pitäisi syntyä normaalissa käytössä, jos ei jätä värjääviä aineita lojumaan. Asuntomessuilla kvartsikomposiittia bongasi useammasta kohteesta.

Valintamme: Muotokiven kvartsi, paksuus 20mm (jotta saamme altaan huullokseen, kapeammalla 12 mm ei olisi toiminut), väri Blanco Zeus kiiltävänä.

Alla olevat kuvat lainattu kaikki Muotokiven sivuilta, värinä kaikissa näkyvillä Blanco Zeus eri paksuisina ja eri hionnoilla. Tätä saa kiiltävänä, mattana ja rouheisella struktuuri-pinnalla.


Ylläolevat kuvat Muotokivi.fi. Altaamme tulee suunnitelman mukaisesti huullokseen kivitasoon, eli saumat eivät näy ylöspäin. Allas huulloksessa tekee kokonaisuudesta hygieenisen, siistin ja eleettömän ja huullos voidaan tehdä kivitason yläreunaan tai alapuolelle. Yläpuolella viimeisessä kuvassa yksi alta huullos-malli. Alakuvassa yksi kivimalli, mikä miellytti Blanco Zeus-värin lisäksi Muotokivellä; kaunis harmaa.


Tällaista tällä erää, toivottavasti joku muukin keittiötä suunnitteleva sai jonkinlaista inspiraatiota näistä kuvista ja infopläjäyksen asiasta. Yhtä huullos-tietoa rikkaampana.

* Lisäinfoa: Finstone.fi, Muotokivi.fi, Diapol.fi.

4 kommenttia:

 1. Me oltiin ottamassa tismalleen samaa tasoa (: Mutta piheys-päissämme laitettiin sittenkin puutasot, kun ne maksoi murto-osan tuosta hinnasta. Meillä kun ei kuitenkaan ole tarkoitus asua kämpässä kovin montaa vuotta, niin ihan siitä syystä säästettiin.

  Mutta siis minun piti sanomani, että upeat on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rimmanen ja onnea tuoreelle rouvalle! Uskon myös että näyttää upealta kun saadaan paikoilleen ja ennenkaikkea kestää keittiön kovassa käytössä, nämä on onneksi mahdutettu hyvissä ajoin upgreidaus budjettiin. :)

   Poista
 2. Aivan varmasti tyylikkäät ja kestävät valinnat! <3 Kvartsi vaikuttaa järkevältä ja ihan täysvalkoista luonnonkiveä ei kai taida juuri ollakaan..? -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin uskomme ja kovin materiaali keraamisten tasojen jälkeen joten pitäisi kestää :) Luonnonkiveä saa kyllä myös aika vaaleana, mutta ihan täysvalkoisena kuten kvartsia, en ole huomannut.

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...