Sivut

maanantai 19. elokuuta 2013

Lomatunnelmissa: palanen paratiisia päiväretkellä

Huomasin suunnittelupostausten keskellä, että olen tyystin unohtanut kertoa Rivieran jälkeisestä Kroatian matkastamme, joka osui tämän kuukauden taitteeseen. Joten tähän pari kuvaa yhdeltä parhaalta reissupäivältämme, ex tempore-matkalta Bosnia-Herzegovinan puolelle. Kroatiaan lähdimme ystäväpariskuntamme kanssa heti maanantaina  kotiuduttuani sunnuntaina Ranskasta. Reissut osuivat siksi näin peräjälkeen, koska halusimme sovittaa reissun yhteen juuri loman aloittavien ystäviemme kanssa.


Lähdimme siis yksi päivä Dubrovnikista kohti Bosnia ja Herzegovinaa tavoitteena päätyä Mostariin. Vuokrasimme kuuden hengen porukalla tila-auton. Ystäviemme tuttu pariskunta oli myös sattumalta samaan aikaan kanssamme Dubrovnikissa, joten päiväreissuun lähdettiin porukalla. Miesten ajaessa tytöt helpottivat oloa paikallisella limu-oluella ja nauttivat maisemista. Parhaimmillaan +39 asteen kuumuudessa ilmastointi autossa oli todella poikaa. Emme koskaan päätyneet päämääräämme Mostariin, sillä löysimme matkan varrelta palasen paratiisia, Kravicen vesiputoukset. Jäimme turkoosin siniselle makeavetiselle keitaalle huljuttelemaan koko päiväksi. Ajomatkaa Dubrovnikista kertyi 2,5 tuntia suuntaansa ja rajanylityksissä passeja tarvittiin mennen tullen.


Vesiputouksen ja lähteen vesi oli niin turkoosia, että en jaksanut lakata ihastelemasta. Vesi oli makeaa ja kylmää, uiminen oli erittäin virkistävää. Uimme putouksen alle, johon oli muodostunut omia luonnon muovaamia pieniä altaita kuten kylpylöissä konsanaan. Muitakin oli löytänyt paikalle sankoin joukoin, mutta mahduimme mukaan mainiosti.Illaksi päätyimme takaisin Dubrovnikin äärettömän kauniisiin maisemiin matkalla tutuksi tulleen mukavan pariskunnan hotellille. Terkkuja M! :) Olipahan ihana, yllätyksellinen reissupäivä! Huomenna lähdemme melkein samalla kokoonpanolla illalla Tallinnaan Robbie Williamsin keikalle ja yölaivalla takaisin. Voi olla keskiviikkona työpaikalla väsynyt tyttö!

"Take your time. Take it slow. No rush. No fuss. Love like you`ve never loved before."

14 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän näköinen paratiisi! Olen unelmoinut Kroatiasta jo pitkään, mutta maa yhä edelleen näkemättä ja kokematta. Sinulla on kyllä ollut aivan uskomattoman ihanat kesäreissut, ei voi muuta sanoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kannatan, sinne Mostariin varmasti on myös aihetta poiketa koska on kauniiksi kehuttu! Nyt tuli kyllä pari uskomattoman mukavaa reissua peräjälkeen, reissukärpänen on puraissut pysyvän jäljen että tahtia ei voi himmata :)

   Poista
 2. Upeita kuvia! Paratiisi. Tein muutama vuosi sitten samaisen Dubrovnik-Mostar-reissun, mutta me siis päädyimme Mostariin asti ja missasimme nuo vesiputoukset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän harmittaa että emme sinne saakka päässeet mutta tämä paradise keskellä erämaata kyllä kruunasi autossa istumisen :) Kiitokset!

   Poista
 3. Uskomattoman kaunista!! Adrianmeren rannikon vedet ovat kirkkaimmat, mitä ikinä olen nähnyt. Vaikka vettä oli 12 m, ei ollut vaikeaa nähdä pohjalle. Ensi kesänä suuntaan tuonne pitkästä aikaa ja ehdottomasti täytyy käydä tuolla. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija ja samaa mieltä! Euroopassa on vielä paljon kohteita mihin täytyy päästä, ole hyvä vaan. Kävin kurkkaamassa blogissasi ja vau miten hieno teidän vintistä on tullut rempan jäljiltä!!

   Poista
 4. Kiitos teille, oli ihan huiman hieno reissu!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, oli todella! Täytyy laittaa ne kaikki kuvat jakoon jonnekin x-filesiin :)

   Poista
 5. Mielettömän ihania kuvia ja upeita nuo putoukset. Kyllä luonto on niin kaunis, ei siitä mihinkään pääse! Mukavaa Tallinnankin reissua!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tania, kuvia koitin räpsiä ja ok onnistuneita niistä tulikin perusputkella :) Tallinnan reissu oli tosi mukava!

   Poista
 6. Bosniassa on niin paljon ihanaa ettei koskaan ehdi nähdä siitä kaikea. On kyllä harmi että ette päässeet Mostarin asti, eikä Pociteljiin, tai Hutovo blatoon tai Blagajin tai Jablanicaan (kaikki lähelä ja ihana), mutta tuokin oli mahtava kokemus mihin pitäisi tyytyä. Ja voi sitten joskus käydä uudestaan. Niin minä teen ;) Se on minun kotimaa. Kivä kun kävitte :)
  Bosnian herkkuja voi "maistaa" tästä:
  http://sokerivaltakunta.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa olisi tosiaan pitänyt olla rutkasti enemmän roadtrippiin, mutta tällaiset ex tempore-reissut ovat kyllä huippuja! :) Olet kyllä varsin kauniista maisemista kotoisin, ei voi muuta sanoa!

   Poista
 7. Ihanan näköistä!! Tulee niin muistot mieleen omasta, aivan mahtavasta Kroatia-Slovenia road tripistä. Sinne kyllä voisin palata vielä uudelleenkin....

  VastaaPoista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...