Sivut

torstai 26. heinäkuuta 2012

I fly high, Australia here we come!

Olen tällä hetkllä NIIIIIIIIIIIIIIN tohkeissani että tekisi mieli hyppiä ilosta jatkuvasti! Varasimme tänään miehen kanssa lennot Australiaan tammikuulle honeymoonia varten ♥ Pitkäaikainen unelmakohde, pari ystäväämme on siellä nyt vuoden asustellut. 3.-25.1. saamme nauttia seikkailusta ja reppureissusta, räpiköidä surffilaudan kanssa (aikaisemmin Balilla koitettu, ei oikein sujunut), nauttia karavaanarielämästä, saarista, backbackereihin tutustumisesta ja ennen kaikkea lämmöstä, rauhasta kaiken häähässäkän jälkeen.

Talvi tuntuu nyt niin paljon lyhyemmältä ja vähemmän kurjalta tämän keskellä! Nautimme reput selässä seikkailuista, ilman tarkkoja päämääriä ja etukäteissuunnittelua. Nytkin varasimme siis vain lennot Cairnsiin ja takaisin Sydneysta Helsinkiin. Jollain kulkupelillä täytyy 2700 km matka taittaa :)

Ei voi paljon onnellisempi olla, seikkailu odottaa! Jos jollain on antaa Itärannikon roadtrippiin vinkkejä, laittakaa toki tulemaan!

Kaikki kuvat lainattu Pinterestistä, kiinnitetty myös omaan kansioon

12 kommenttia:

 1. Ihanaa honeymoonia! Australia on hieno paikka. Itse taitoin aikoinaan Cairns - Sydney välin Greyhoundin kyydissä. Välille mahtuu hienoja paikkoja kuten Frazer Island, Whitsundays purjehdukset, rentoa surffarielämää Byron Bayssa ja miljoonakaupunkien sykettä. Hyviä matkavinkkejä löytyy Lonely Planet Australia painoksesta ja muilta reppureissulaisilta ja tietenkin tuttaviltanne Australiassa. Nauttikaa suunnittelusta! Omissakin haaveissa on vielä joskus tehdä matka Australiaan, tällä kertaa vain perheen kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi! :) Oi ihanaa, varmaan ollut teilläkin mahti reissu! Frazer, Whitsundays ja Byron Bay kuuluvat myös omiin reissusuunnitelmiimme. Kavereilta on saanut hyviä vinkkejä reissuun ja mietimme ensin idän ja lännen välillä mutta päädyimme ensikertalaisina itään. Vielä reipas 5kk to go!

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta! Teille tulee kyllä varmasti niin ikimuistoinen honeymoon! Ja talvi tuntuu varmasti paljon kevyemmältä kun on tuollainen tulvahdus aurinkoa sitä katkaisemassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti JJ! Toivotaan ja uskotaan, ainakin kaikki merkit viittaa siihen! ;) Ressureissaaja minussa taas heräsi, viimeksi oltiin kunnon seikkailumeiningillä Kaakkois-Aasiassa 2008!

   Poista
 3. Kova matka lentää yhteen menoon, aimakinnitselleni. Olen itse vähän ahtaanpaikan kammoinen ja ajatus vuorokauden matkaamisesta ahtaassa koneessa yhteen suuntaan oli liikaa, joten pysähdyimme pariksi päiväksi Hong Kongissa molempiin suuntiin matkatessa.

  Australian suuruuden tajuaa vasta perillä. Olimme toissa vuonna Sydneyssä Siipan vanhoilla kulmilla opiskeluaikojen muistoja verestämässa ja hänen sukulaistensa luona Gold Coastilla ja ympäristössä. Ajattelimme nähneemme valtavasti, mutta karttaa katsoessa tajusi kuinka pienellä alalla maata olimme loppujen lopuksi liikkuneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, sinäkin olet käynyt! Joo, lennot ovat aika sitkeät, huh mutta jaksaa kun tietää mitä on edessä :) Lentojen kestot meillä ovat 25h ja 21h. Ausseista onneksi on tuttuja paikan päällä ja Lonely Planet jeesaa muissa paikoissa. Paljon on nähtävää ja suunniteltavaa!

   Poista
 4. Oi, kuulostaa mahtavalta! Me oltiin myös yhdistetyllä työharjoittelu-honeymoon-matkalla Ausseissa kaksi vuotta sitten. Vajaa kuukausi tuosta ajasta reppureissattiin itärannikkoa.

  Me vuokrattiin pieni paku, Hippie camper ja ajeltiin sillä. Muuten oli tosi mukava, mutta tienvarsillehan Australiassa ei saa majoittua eli täytyy mennä maksullisiin caravan parkeihin. Tai aina voi toki ottaa riskin, keskellä yötä saattaa vaan vartija tulla häätämään muualle..:)

  Mervin vinkit oli kaikki hyviä. Mulla on ainakin sellainen vinkki antaa lisäksi, että Great Barrier Reefille kannattaa mieluiten mennä Cairnsista, koska sieltä on lyhin matka. Yritettiin myös Whitsunday-saarilta, mutta merenkäynti oli liian kova ja jouduttiin tulemaan takaisin päin muita vesiä koluamaan. Cairnsin eteläpuolella on myös hieno Millaa Millaan alue, jossa on paljon vesiputouksia ja mahdollisuus bongata vesinokkaeläimiä.

  Tuossa oli nyt vain pari pientä vinkkiä. Hurjasti siellä on nähtävää, kolme viikkoa saa varmasti kulumaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa täydelliseltä!! Näiden vinkkien jälkeen lasken päiviä entistä kovemmin! GBR:lle olemme suunnitelleet menevämme Cairnsista tai Townsvillesta, ehkäpä se on sitten Cairns. Whitsundays on myös haaveissa ja siellä erityisesti Hamilton Island.

   Kiitos paljon vinkeistä :)

   Poista
 5. Ihanan kuuloinen matka! Superrentouttavaa ja kokemusrikasta lomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kelly, vielä täytyy malttaa odotella mutta hiljaa hyvä tulee ;)

   Poista
 6. Ihan mahtavan häämatkakohteen valitsitte! Itse asuin vuoden verran Sydneyssä ja maata tuli kierrettyä ympäriin jonkin verran. Ehdottamasti suosittelen Whitsundaysin purjehdusretkeä ja jos tykkäätte sukeltamisesta niin käykää Magnetic Islandilla sukeltamassa Yongalan hylyllä (SS Yongala Wreck). Varatkaa myös Sydneyhin useampi päivä. Mieletön kaupunki!
  Tuon vuoden ajan pidin blogia seikkailuistani, joten jos kiinnostaa käy kurkkaamassa ainocollan.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja voisin myös jäädä sinne, täällä ollaan kyllä niin innoissaan että odotellaan matkaa enemmän kuin häitä, heh! Kiitos vinkeistä ja juuri Whitsundays ja Magnetic Island ovat suosituksista vierailulistallamme kuten Sydney! Täytyy kyllä ehdottomasti käydä kurkkaamassa blogia, kiitos! :)

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...