Sivut

lauantai 11. tammikuuta 2014

Vuoden aloitus ja kodin lattiavalinnat

Blogin uusi vuosi 2014 alkaa tällä postauksella. Tänä vuonna aion keskittyä blogin puolella entistä tarkemmin sisustamiseen ja elämän pieniin iloihin sekä erityisesti uuden kotimme valintoihin pintamateriaalien ja sisustuksen osalta. Iso osa ajasta meneekin rakkaiden ystävien ja harrastusten ohella tämän mukavan kotiprojektimme parissa. Tästä vuodesta tulee ihan varmasti kaikilla tapaa ikimuistoinen ja mahtava, olen intoa täynnä monessa suhteessa! Vaikka postauksia saattaa tulla hiukkasen harvemmin, pyrin panostamaan laatuun sitäkin enemmän - ainakin syvä aikomus olisi tällainen.

Kotimme lattiavalinnat on tehty. Parkettipalasen postissa saatuamme valinta oli sitä myöten selvä. Paritalomme tulee omenaan 85m2 asuinpinta-alaltaan ja yhdessä tasossa, mutta huonekorkeutta onneksi löytyy 3,3m2, joka tekee tilasta suuremman tuntuisen. Nykyiseen väliaikaiseen kaupunkikotiimme 43m2 verrattuna tila kuitenkin tuplaantuu, joten tuntuu mahtavalta!

Keittiö ja eteinen:

Tänne valitsemme Aitokiven Super White-laatan 60x60 cm, joka on ollut myös aiemmin Tampereen asuntomessuilla Lammi Kivitalo Villa Ilo-kohteessa. Oman talon rakennuttanut ja hyvin tarkasti kaikkiin pintamatskuvalintoihin perehtynyt sisko antoi tämän mainion vinkin meille. Terkut vaan Äs! Samaa materiaalia tulee eteisestä avokeittiöön, eli 1/3 tilaan olohuone/keittiötä. Tai ainakin vakaa aikomus tulla, kun saamme vielä rakennuttajalta viimeisen ok:n, että suunnitelmat ovat heillä tosiaankin työstössä. Koko talossamme on kauttaaltaan lattialämmitys, joten laatan kylmyys ei pelota.


Olohuone, viherhuone ja makuuhuoneet:

Oleskelutiloihin tulee kotimaisen Parlan parketti Saarni Select Soprano 1-säleisenä. Oheisessa yläkuvassa juuri tämä parketti. Parkettissa valkolakatun pinnan läpi näkyvät puun syyt kauniisti läpi. Parlan Tone-collection parketit ovat kevyesti sävytettyjä parketteja. Valintojen päätteeksi halusimme, että lattia on aitoa puuta (kauniita laminaatteja on ilman muuta myös), parketti on mahdollisimman vaalea mutta ei täysvalkoinen, vaan puu saa näkyä parketin läpi ja parketti olisi 1-säleistä 3-säleisen sijaan, jolloin se näyttää himppasen enemmän lankkumaiselta. Koepalan postissa saatuamme olen nuuskinut aidon puun tuoksua, jota ei voita kauneinkaan keinotekoinen materiaali. Ohessa vielä saamamme koepalanen ja väriaste vs. täysvalkoinen:


Tässä vielä Pinterest-kansiostani kerättyjä inspiraatiokuvia samantyylisistä lattioista, kuin meille on tulossa. Tuo vasemmanpuoleinen alimmainen tanskalaisen Dinesenin lankkulattia on vielä ihan omassa sarjassaan, Dinesenin lankkulattiat ovat kertakaikkisen upeita ilmestyksiä!


Ihanaa alkanutta vuotta kaikille mahtaville lukijolle ja toivottavasti pysytte mukana tästä verkkaasta tahdista huolimatta! Seuraavaksi vuorossa keittiövalinnat mutta sitä ennen, illalla jalalla koreasti ystävän juhlissa.

Kuvat lainattu: Parla, AitoKivi, Dinesen, Dezeen.com, Noeblog

10 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat! Innolla odotan jo toteutusta :)

  VastaaPoista
 2. Upeita valintoja! :) Tuo valkoinen laatta on aivan mielettömän hieno! Tuo on juuri sellainen laatta kun meillä oli rakennusvaiheessa hakusessa, mutta mistään ei silloin muutama vuosi sitä löytynyt, tai sitten hinta oli jotain ihan hirvittävää. Meillä kun laattaa tuli koko alakerta, niin menekkiä siis oli.

  Millaista saumausta olette laattaan ajatelleet? Meillä laitettiin Mapein valkoinen sauma, jonka piti olla todella hyvin puhtaanapysyvä, mutta en voi kyllä sanoa, että olisin tyytyväinen. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, eri vaihtoehdot selaillessa tämä on ollut tähän mennessä meille kaikkein paras joten päädyimme tähän. Saumausta en olekaan vielä miettinyt mutta laatan tilauksen yhteydessä sekin sitten lopullisesti selvinnee. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ja toivotaan että lopputulos on yhtä ihana kuin suunnitelmat :)

   Poista
 4. Parketti näyttää kyllä hyvältä! saako mallipalan tilattua suoraan Parlan nettisivuilta?Meillä myös talonrakennus lähtee käyntii keväällä ja nyt olisi hyvä sauma käyttää aikaa pintamateriaalien valintoihin.
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen ja usein saa, kun laittaa viestiä suoraan heille, monet lähettävät mielellään koepaloja. :) Oman koepalamme tilasimme suoraan rakennuttajamme kautta, joka hoitaa puolestamme lopulliset hankinnat meidän valintojen mukaan. Kannattaa ottaa yhteyttä Parlaan: http://www.parla.fi/parla/fi/ota_yhteytta/index.php

   Poista
 5. Viimeisen kollaasin pallon teksti sen kertoi. Minun lattiahaaveeni siis :D Meillä on rumanvärinen laminaatti, mutta koska siinä ei ole muuta vikaa, sitä ei ole vielä järkeä vaihtaa. Näin niinkuin järjellä ajateltuna. Tunne on sitten erikseen... Mutt aina saa haaveilla. Ja kai se joskus vaihtoon menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä tunne aloittaa sisustusjutuissa päätöksenteon ja sitten tulee järki. Lopulta näiden yhdistelmä ratkaisee. ;) Lankkumainen puulattia on ihana, omaa puista lattiaa odottaessa!

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...