Sivut

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Asiaa tulevasta keittiöstämme

Kodin keittiö alkaa olla yhtä hyvällä mallilla kuin lattiavalinnat. Keittiö on koko huushollin sydän, sanonnan mukaan. Rakastamme tehdä ruokaa (tai mies tekee, minä katan), kutsua ystäviä kylään ja tehdä itse paljon alusta asti, mikäli arki vain antaa myöten. Kukapa ei haluaisi toimivaa keittiötä, mutta erityisesti täällä halusimme panostaa laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin. Kerroin eräässä aiemmassa postauksessa jo alustavista keittiösuunnitelmista ja toteutusvaiheeseen asti plänit ovat pysyneet hyvin samoina. Eilen kiertelimme aurinkoisessa säässä kaupungilla ja potentiaalinen tuleva ruokapöytä löytyi Riviera Maisonilta. Tähtäimessä on iso pirtinpöytää muistuttava puinen ihanuus, johon mahtuu isokin porukka kerralla syömään. Toinen vaihtoehto on, että teetämme pöydän mittojen mukaan.

Keittiön linjaukset:

- Keittömme tulee olemaan Topi-Keittiöiltä toiveidemme mukaan räätälöity (kollaasikuvan keittiö ei ole Topin mallistoa, mutta muistuttaa erittäin paljon omaamme).
- Keittö on valkoinen ja korkeakiiltoinen ja pääosin kokonaan vetimetön (pomppusalvoilla), alakaapeissa on pienet huomaamattomat vetimet.
- Keittiötasot hankimme keittiön yhteydessä Muotokiveltä. Valkoinen kivi/kvartsitaso oli paras ja kestävin valinta.
- Keittiö on L-mallinen keittiö, jossa vielä vastapäiselle seinälle sijoittuvat side-by-side jääkaappi, apteekkarinkaappi, uuni ja muut kaapistot.
- Liesituulettimen seinällä ei ole mitään muuta kuin liesituuletin. Seinän takaosa on tarkoitus vetää harmaalla kestävällä rappaustekniikalla tai muulla struktuurimaalilla.
- Välitilaan tulee joko läpinäkyvä lasi tai rosteripinta.


Muuta keittiöön:

- Keittiössämme on huippuimurillinen liesituuletinjärjestelmä, joka takaa lähes äänettömän tuuletuksen. Liesituulettimeksi valitsimme Savon modernin ja eleettömän tuulettimen.
- Hanana tulee toimimaan Oraksen Cubista pesukoneventtiilillä sekä Blancon musta silgranit-allas, joka asennetaan valkoisen kvartsitason huullokseen, jotta reunoja ei jää näkyviin.
- Lähes kaikki kodinkoneet tulevat Electroluxilta, astianpesukone integroituna, side-by-side jääkaappi ilman integrointia.

Tässä valmistumisen ohella oppii kyllä kaikenlaista uutta. Enpä aiemmin tiennyt mikä on kvartsitaso, huippuimuri saati huullos.

Tässä vielä Alvhem Mäklerilta kauniita keittiöitä inspiraationa, ylimmän kuvan alakaappien vetimet ovat kutakuinkin samat mitä meille tulee. Keittiömme havainnekuvaa vielä myöhemmin tulossa.


Lähdemme kirpeässä pakkasaamussa ajelemaan kohti Porvoota ystäväpariskunnan kanssa, päämääränä on brunssi huippukehutussa SicaPellessä. Odotukset ovat korkealla ja ihana nähdä taas luminen Porvoo. Samalla käymme katselemassa inspistä tulevaan keittiön ruokapyötään Porvoon ihanista sisustusputiikeista jos aikaa jää. Mainiota sunnuntaita kaikille!

Kuvat lainattu: Alvhem Mäkleri, Oras, Savo, Lapetek, Pinterest

6 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy nuo samat Lungon vetimet nykyisestä keittiöstä. Uusi keittiömme on samantyyppinen; valkoista ovea, valkoisella pinnalla ja tuollaista struktuuriseinää tummanharmaana itsekin mietin. :) Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukava seurata teidän taloprojektia myös miten etenee kun samoja juttuja mietitään! Kivaa päivää myös sinne! :)

   Poista
 2. Teidän keittiöstä tulee varmasti hieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ainakin toive on kovasti sellainen! :) Ainoa asia joka jäi nyt pois ja oli aikeissa, on saarreke, ehkä sitten seuraavaan.

   Poista
 3. En malta odottaa uuden keittiön kuvia. Tulee varmasi olemaan upea. Mahtava blogi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Lilja! :) Tulin myös vierailulle blogiisi ja liityin lukijaksi!

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...