Sivut

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Lahjapaja ja lahjaideoita

Lahjapajassa on huhkittu ja kortit on postitettu. Viikonloppu on tuonut tullessaan laatuaikaa ystävien kera - pientä jouluista brunssia ja tänään Tuomiokirkon kauneimmat joululaulut, joita hoilottaessa tulee varmasti joulumieli. Mies viettää tahollaan pikkujouluja joten me tytöt voimme tonttuilla senkin edestä. Tykkään ostaa lahjoja ja suunnitella, aivan parasta puuhaa! Tänä jouluna paketeista löytyy paitsi toivelahjoja, myös elämyksiä. Tässä muutamia aineettomia lahjoja, joita harkitsimme tai hankimmekin perheille ja ystäville:
 • Perheen pienimmille liput Disney on Ice-tapahtumaan Hartwall-areenalle
 • Hotelliyö esim. Långvikiin
 • Golflippuja harrastajalle
 • Maratonilmoittautuminen tai vastaava juoksuintoiselle
 • Esim. 2 kerran lahjakortti Hot joogaan tai muuhun lajiin, jota lahjan saaja ei ole testannut aiemmin
 • Leffaliput Finnkinoon
 • Omaa apua lahjaksi: esim. muutamaksi tunniksi siivoamaan, leipomaan, leikkimään lasten kanssa jne.
 • Lisää aineettomia lahjoja: Elämyslahjat, Anna jotain muutaTänä vuonna paketit ovat kullan ja hopeansävyisiä höystettyinä oikeilla vanhanajan karkkikoristeilla.

Tänä vuonna lahjoitimme myös hyväntekeväisyyteen, kuten aiempinakin vuosina. Uusi lastensairaala 2017 oli kohde, jota haluamme ehdottomasti tukea. Lisäksi annoimme MLL:n Hyvä joulumieli-keräykseen. Kaikki kohteet ovat tärkeitä ja jokainen löytää halutessaan itselleen kohteen. Tässä muutamia kotimaan kohteita esimerkkeinä:

Uusi Lastensairaala 2017

Yksityisellä rahoituksella nopeutetaan tämän hankkeen valmistumista. Jos jokainen suomalainen lahjoittaisi tällä hetkellä 3 €, tarvittava summa olisi jo kasassa. Nyt koossa on jo hienot 15 miljoonaa ja vielä toinen mokoma tarvitaan, jotta yksityinen rahoitus, 30 miljoonaa, on täynnä. Tee siis sinäkin lahjoitus tärkeän asian puolesta heti!

MLL:n Hyvä Joulumieli-keräys

Keräys kotimaisten vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. MLL:lla on paljon myös paikallistoimintaa, jonka kautta apu tulee vielä konkreettisemmaksi.

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys

Lahjoita rahasumma tai tavaralahja paikkakunnilla, missä se on mahdollista.

SPR:n Ystävätoiminta

Hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua lahjoittaa rahaa: lahjoita seuraasi vanhuksen kaveriksi! Toki myös lahjoituksia voi tehdä. Voiko saada parempaa mieltä kuin yksinäiselle mummolle tai papalle löydetään juttukaveri.

Osallistukaa myös S-Pankin Kaikille hyvä joulu-kampanjaan. Kampanjassa voit vaikuttaa, miten 25 000 €:a jaetaan kolmen hyväntekeväisyyskohteen kesken. Allekirjoittanut oli kampanjan toteutuksessa mukana. Hyvää joulunodotusta kaikille! 

"Joulun alla hän haaveilee salaa,
katsoo joulua ikkunan takaa,
kaiken antaisi pois,
mukaan päästä jos vois,
seuraan muiden ei riemulla rajaa!
Joka joulu hän haaveisiin palaa,
katsoo joulua ikkunan takaa.
Joulun kaikille sois,
jos vain tahtoa ois,
joulumieltä voi kaikille jakaa."

- Petri Laaksonen/Joulu ikkunan takaa

8 kommenttia:

 1. Kauniita lahjoja. Rakastan ideaasi laittaa mukaan joulukarkki, tekee niistä vielä suloisempia. Ja pointsit vielä hyväntekeväisyydestäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku ja vähän myöhässä kun vastailen lomareissulta palanneena, niin mahtavaa uutta vuotta sinne!!! :)

   Poista
 2. Kiva kun kirjoitit myös noista lahjoitus/auttamisvaihtoehdoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3 Kun voi edes pienesti auttaa niin jokaisen tulisi nämä muistaa, monella ei ole sitä vähääkään.

   Poista
 3. Ihania kuvia ja mainioita lahjaideoita! Meillä kun on vielä nuo lahjavalmistelut vähän vaiheessa, vaikkei mitään isompaa onneksi ole hankintalistallakaan... Itse asiassa ostettiinkin juuri viikonloppuna sukulaisille noita Långvikin majoituspaketteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ulriikka, erittäin hyvät ja kovin myöhäiset jouluntoivotukset ja erinomaista vuotta 2014! :) Toivottavasti teillä oli mukava joulunaika ja valmistelutkin saatiin tehtyä.

   Poista
 4. Ihania lahjaideoita ja lahjoituskohteita. :) Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluntoivotus lienee hiukan myöhässä täältä mutta onnellista tätä vuotta Jemina! :)

   Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...