Sivut

maanantai 30. syyskuuta 2013

Takasta asiaa: Nordpeis uuteen kotiin?

Uuden kodin valinnoista keittiö, kylppärin kalusteet, kodinhoitohuone ja kaapistot on nyt päätetty. Seuraavaksi on vuorossa takka-asian lukkoonlyönti. Kerroin joskus aikanaan kolmeen ilmansuuntaan avaavasta upeasta hissiluukullisesta takkamallista, jonka olisimme halunneet uuteen kotiimme. Se malli oli loppumetreille vaihtoehtona, kunnes päädyimme kuitenkin kiertoilmatakan sijaan varaavaan takkaan ja malli tipahti pois vaihtoehdoista. Myös Nunnauunin veikeä Genius-takka valkoisena on ollut vaihtoehtonamme pitkään. No, sitten tulivat Habitare-messut ja Nordpeis. Ihastuimme Norjalaisen Nordpeisin kauniisiin ja modernin tyylikkäisiin takkoihin ja kamiinoihin: sopivia myös pienempään tilaan. Pyysimme myös tarjouksen Nordpeisin Salzburg M+1 mallista ja päätös täytyy tehdä vielä tällä viikolla jotta saamme hyödynnettyä hyvän messutarjouksen. Toinen vahva vaihtoehto oli kaunis pyöreä Ronda, joka on ylemmässä kuvassa.


Tässä alempana Nordpeisin Salzburg M+1 mallina. Erona nettikuvaan on isompi musta kipinäsuojus luukun ympärillä, jonka mekin haluamme. Sopivan moderni, pieni ja yksinkertainen ja sellainen malli, joka menee monen makuun myös asuntoa joskus myydessä. Habitare-postauksessa oli kuva myös Ronda-mallista, joka oli oma suosikkini. Salzburgin eduksi kääntyy, että se on varaava ja korkeampi malli korkeaan uuteen olohuoneeseemme (korkeus 180,5 cm). Huonekorkeus tulee olemaan uudessa asunnossamme n. 3,3 m olkkarissa joten hyvin matala takka näyttäisi köppäseltä tilassa.



Alempana takan kavereita, joita näkisin mielellään omankin takkamme ympärillä ja siirtynevät osaltaan joulupukin toivelistalle. Hay Plus 9 viltti on upea uusi ilmestys ja nimenomaan pinkkinä! Ihailin Habitaressa myös Balmuirin pehmoisia tekstiilejä.



Näissä haavekuvissa jaksaa vielä näiden nykyisten pienten neliöiden sisällä, jossa sijainti on ykkönen mutta tilanpuute alkaa tulla vastaan. Syksyisen tunnelmallista viikkoa lukijoille - mielelläni näillä ilmoilla jo nautiskelisin iltakahvit takkatulen äärellä!

Oheiskuvat lainattu: Nordpeis, Artek, Hay, FDS

lauantai 28. syyskuuta 2013

Hayn henkarit ja uusi lämmike syksyyn: Mulberry

Sopii kuin nenä päähän. Hay Loopista tuli tyylikkäämpi ja ilmavampi uusien Hay Hang-henkareiden myötä, jotka sain vihdoin paikoilleen. Aiemmin naulakossa roikkuivat Ikean puiset valkoiset henkarit, jotka ihan näppärät nekin, mutta mahtuivat suhteellisen huonosti vieretysten tähän naulakkoon. Henkarit eivät ole hinnalla pilattuja vaan maksavat 10 €/5 kpl ja näitä saa sekä mustana että kuparisena. Tarkkasilmäiset saattavat huomata, että jotain uutta muutakin roikkuu naulakossa, nimittäin yksi synttärilahjani Mulberryn Jacquard Logo Scarf. Materiaali on pehmoista merinovillan ja kashmirin yhdistelmää, aivan älyttömän lämmin ja silkkisen tuntuinen iholla! Tämä tukkoinen nuhanenä tykkää tästä kovasti näillä syksyisillä viimoilla. Illalla vetäisen huivin kaulaan ystäviemme tupareihin. Mikäli vointi antaa periksi, on huomenna vuorossa koko päivän ystävän kanssa inspiroitumista kaupungilla.


Syysvaatteet mahtuvat huomattavasti paremmin naulakkoon pienenkin muutoksen myötä. Sain liikkeestä mukaani myös tyylikkään syyskatalogin jota kelpaa selailla.



Erinomaista viikonloppua kaikille ja pukeutukaa lämpimästi jotta ei käy kuten allekirjoittanelle nuhanokalle. Ja hieno määrä teitä on jo osallistunut Hay Tray-pöydän arvontaan, ensi viikolla ratkeaa voittaja!

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ystäväisen kaunis hääpuku myynnissä - Pronovias

Hääasiaa! Tätä ei ole ollutkaan sitten viime alkutalven koska nyt ovat talokuviot niin kovasti mielessä. Omista ikimuistoisista häistä alkaa olla pian jo vuosi, mutta kyllä elämämme parasta päivää edelleen mielellään muistelemme. Vuoden vaihteeseen on varattu mieheltä yllätyksenä matka erääseen Euroopan kauniiseen kaupunkiin rentoutumaan kahden kesken, jota en vielä tarkemmin paljasta edes siipalle. Häät ovat kyllä tämän parhaita juhlia! Ihana ystäväpariskuntamme sanoi kesäkuumalla Helsingissä Johanneksen kirkossa toisilleen tahdon ja oli ilo olla mukana juhlimassa heidän upeaa päiväänsä. Aikanaan sain myytyä oman pitsipukuni juuri blogini kautta seuraavalle onnelliselle morsiammelle, joten nyt haluan herätellä teitä vielä tulevia morsmaikkuja valitsemaan itsellenne tästä unelmien puvun

Pronoviaksen pitsiunelma myynnissä:

- upea pitsinen Diango-hääpuku Pronoviaksen 2013 Fashion -mallistosta. 
- ovh n. 1550 €, ostettu loppuvuodesta 2012 Morsiusgalleriasta.
- lyhennetty, kavennettu, pesetetty.
- kaunis pitsikirjailu ja upea pitkä laahus.
- kokoa 36-38, mutta kavennettu jonkin verran yläosasta. 
- vanteen saa kaupan päälle :)
- hinnasta ja puvusta kysymykset tarkemmin: omadeco(at)gmail.com





Oma hääpukuni oli W1 White Onen pitsipuku, joka on myös Pronoviaksen alamallistoa. Kun kerran Pronoviaksen pukuja koittaa, ei muuta haluakaan.




Huomenna minulla alkaakin kick-off työkuvio etelänaapurissa joka kestää perjantaiseen iltaan, siihen saakka siis hei ja hauskaa loppuviikkoa kaikille jäätävästä ilmasta huolimatta! Toivon todella että tämä tukkoinen olo pian helpottaa! Ja spostia saa laittaa minulle puvusta mielellään. Muistattehan myös, että Hay Tray tarjotinpöydän arvonta on voimassa vielä 2.10. saakka!

"Sovittaa askeleet poluille yhteen
ja tasoittaa tie vuorollaan
Onneni vain hänen onnestaan saaden
ja voimani voimastaan
Päivien kirkkaus ja tiet taisteluiden
Kenen kanssa ne kulkea saan
Voiko tuntea omansa joukosta muiden
Tuhansista tunnistaa.
Hän on minulle muita enemmän

tiistai 24. syyskuuta 2013

Yksityiskohtia: omat suosikit Habitaressa

Vihdoin omat suosikit yksityiskohdista Habitaresta ovat suunnilleen tässä. Miehen, ystäväpariskunnan ja siskon kanssa messuilla tunnit suorastaan juoksivat. Messujen jälkeen Helan gårit kajahtivat aamun pikkutunneille rapujuhlissa ja pieni flunssanpoikanen iski tietenkin uudelleen kiinni. Harmikseni en tänään ehinyt flunssalta ja töiltäni treffaamaan kahta ihanaista bloggaria, mutta pian koitetaan uudelleen tyttäret!

Olette nähneet varmasti kuvia Habitaresta lukuisasti, mutta tuonpa vielä näiltä sisustuksen ykkösmessuilta omat näkemykseni jälleen tältä vuodelta esiin. Toisessa Habitare-postauksessa tulen kertomaan oman tulevan asuntomme valinnoista, joita messuilla bongasimme. Messut eivät olleet meille lainkaan turhat, vaan mm. takka ja keittiöallas tuli päätettyä messun aikana ja säästimme mukavan summan messualennuksilla. Kyllä kannatti käydä!

Marokon kutsu

Ensimmäinen osasto, jossa kaivoin kameran esille, oli ZocoHome. Aiemmin olen jo Pinterestissä fiilistellyt marokkolaista tunnelmaa sisustuksessa, ehkä tämä pimeä ja kylmä syysaika saa entistä enemmän haikailemaan ihanan kimmeltävien ja mausteisten mausteisten marokkolaisesineiden pariin.




Copper

Kupari on syksyn vahva ihastukseni marokkolaisuuden ohella. Miten upea olisi kuparinsävyinen putkikruunu olohuoneeseen tai kuparinen varjostin keittiöön! Vakiovalaisinosasto Grönlund löytyi messuilta tänäkin vuonna yhtä inspiroivana kuin ennenkin. Ylemässä kuvassa Katarina Dahlin suunnittelema kattokruunu By Rydénsille oli kerrassaan hieno.




Helpottavat jutut keittiöön Magissolta

Jääkaapissa viilennettävä cooleri ilman jääpaloja tai kätevä karahvi, joka pysyy kylmänä? Magisson uudet tuotteet ovat hauskoja tuparilahjoja tulevaa syksyä varten tai vaikkapa jouluksi jollekin annettavaksi.



Väriä ja ihania yksityiskohtia

Marimekon osastoa ei voinut olla ohittamatta, niin herkulliselta se näytti. Protoshopissa ihastuin erityisesti Ripsiraita-mattoon, joka on Hanna Anosen käsialaa: moderni "räsymatto" tyylikkääseen kaupunkiasuntoon tai terassille. Matto oli hauskaa kepeää puumateriaalia, tämän haluaisin ehdottomasti mökille jos semmoinen löytyisi.

Balmuirin tekstiiliosastoa odotin kovasti ja tämä on vilahdellut varmasti joka blogissa. Ihastuin näihin täysin eräässä asuntomessujen messukohteessa. Peittoja tuli halattua paikan päällä Habitaressa ja olisin voinut ottaa heti-kaikki-mulle. Uuteen kotiin sitten, vinks tupareihin tulijat! ;)




Muuta inspiraatiota

Normann Copenhagenin osastoa, Karl Andersson & Sönerin kauniita säilytysratkaisuja ja Vivamoon innovatiivisia kippoja tuli myös ihasteltua. En tiennyt, että Canada Goose valmistaa nykyään myös vuodevaatteita. Kamiinat näyttävät tulleen selvästi entistä enemmän markkinoille takkojen pariksi, mikäs hienompaa kuin musta kamiina valkoisessa asunnossa. Meille tulee varaava takka (josta lisää myöhemmin), mutta ei kamiinakaan olisi hassumpi ollut.








Sellaisissa tunnelmissa. Oli mukava istahtaa Tikkurilan skumppabaarissa alas tuumaamaan ideoita. Olipahan kerrassaan innovatiivinen viikko Helsinki Design Week: Design Market, Finnish Design Shopin kantisilta ja Habitare - kiitän ja kumarran!

perjantai 20. syyskuuta 2013

Hanging around - Hay Hang

Finnish Design Shopin kantisillasta Tulli- ja pakkahuoneella nappasin mukaani -20 % alennuksella pari viimeistä pakettia (10 kpl) Hay Hang henkareita. Kuparinväriset henkarit loppuivat illassa samantien, mutta nämä mustat menevät loistavasti yhteen mustan Hay Loop-naulakon kanssa. Tulette näkemään tarkemmin vielä kun olen asetellut ne oikealle paikalleen. Huomenna koittaa vihdoin meidänkin seurueelle Habitare, kuinka olenkaan odottanut! Illalla rapujuhlia varten on myös kaivettu kesällä ostettu Michael Korsin mekko esille. Ravunpunainen kolttu menee vallan mainiosti illan puna-valkoiseen väriteemaan.




Vielä huomiona, jos haluatte voittaa itsellenne Hay Tray-pöydän, voitte osallistua blogiarvontaan vielä 2.10. asti. Kerroin myös, että Himalla on tulossa toinenkin design-arvonta pian. Nyt se on startannut ja FB:ssa voit osallistua myös upean Secto Designin Octon tai Victon arvontaan.

Mitä parhainta ja inspiroivaa viikonloppua kaikille!

torstai 19. syyskuuta 2013

Naulakko uutta kotia varten - Inno Oka

Lupasin parhaita paloja sisustusviikon eri tapahtumista. Tässä viime viikonloppuisen Desing Marketin paras pala omaan käyttöön. Lauantai aamupäivä oli ehdottomasti paras ajankohta tehdä markkinoilla löytöjä, sillä toistamiseen sunnuntaina käydessämme ja naulakkoa noutaessamme kaikki parhaat palat oli jo myyty. Kun lauantaina kävin tapahtumassa, ihmiset pitivät kiinni haluamistaan tuotteistaan ja varasivat parhaat nopeasti. Tämäkin naulakko oli viimeinen kappale ja mukavassa alennuksessa.

Tässä siis uuteen tulevaan kotiimme suomalaisen Teppo Asikaisen suunnittelema Inno Oka-naulakko eteiseen. Naulakko oli tarkoitus säilyttää paketissa nätisti paketissa kunnes se pääsee oikeaan ympäristöön uuteen eteiseen, mutta ei tätä malttanut olla laittamatta heti esille. Naulakon on tarkoitus toimia vieraiden varalle ja laukuille nopeasti töistä kotiin tullessa, jotta asiat eivät pyöri eteisen lattialla hujan hajan ja peiliovia ei tarvitse aukoa joka käänteessä.





Olen miettinyt kauan Innon Okan ja Covon Latva-naulakon välillä, mutta tämän osuessa silmiini markkinoilla päätös oli siltä istumalta selvä. Tyylikäs ja tarpeeksi yksinkertainen, huomaamaton ja tukeva. Eteisessämme palvelee tällä hetkellä myös musta Hay Loop, joka siirtyy uudessa kodissamme jälleen makuuhuoneeseen. Hay Loop-naulakkoon hankin maanantaisesta Finnish Desing Shopin kantisillasta mustat Hayn henkarit, ovat vielä sovittamatta paikoilleen mutta täytyisi se tehdä, ehkä tänä iltana.



Desing Marketista omaan eteiseen. Hyvää tulevaa viikonloppua kaikille, odotan innolla jo lauantain inspiroitumista ja Habitarea! Lauantai-iltana vietämme syksyn viimeisiä rapujuhlia isolla 17 hengen kaveriporukalla. Viikonloppu täynnä tärkeitä ihmisiä 



maanantai 16. syyskuuta 2013

Väriä perjantaisessa syysillassa

Tämä on kyllä yksi syksyn unelmaviikko. Viikonloppuna nautimme perjantaina pienestä naisten illasta meillä (kuvat liittyvät tapaukseen :) ja lauantaina inspiroiduimme Desing Marketissa Kaapelitehtaalla. Hankin Desing Marketista Innon Oka-naulakon uuteen asuntoomme, jonka haimme miehen kera sunnuntaina kotiin.

Tänään hyvän ystäväisen kanssa piipahdimme Katajanokalle Finnish Desing Shopin kanta-asiakasiltaan Tulli- ja pakkahuoneelle, jossa upeiden syksyn uutuuksien esillepano oli vertaansa vailla vanhassa industrial-henkisessä tilassa. Onnistuin nappaamaan itselleni viimeiset paketit HAY-henkareita -20 % alennuksella. Näistä molemmista tapahtumista näppäsin parhaat palat kameraani ja lisää tulossa blogin puolelle tällä viikolla. Ja sisustuspainotteisen viikon kruunaa Habitare viikonloppuna! Sitten on syksyn sisustushankinnat hiljalleen tehty.

Syksyn ns. kattaus tyttöjen iltaan syntyi simppelisti mieheltä saaduilla synttärikukilla (miten nätti väriloisto versus omat valkoiset kukat) ja Riviera Maisonin värikkäillä tuikkukipoilla. Erilaiset juustot ovat pieni paheeni. Ei ole maukkaiden juustojen voittanutta ja juustot maistuvat kylmissä syysilloissa, punkkutonkka tytöille kyytipoikana. 



Menu oli niin yksinkertainen kuin Halloum-salaatti, Vuohenjuusto-ruispizza, Baileys-kakku ja juustolautanen. Odotan kyllä innolla uutta, isompaa keittiötä väliaikaisen vuokrakeittiömme tilalle, jossa voi kikkailla ja kokkailla isommalle joukolle ilman tilanpuutetta.





Mainiota viikkoa kaikille lukijoille, ja edelleen on arvonta Hay Tray-pöydästä käynnissä, osallistukaa toki, yhdellä tai tuplaten voittomahdollisuutesi kahdella arvalla. Ja kiitos jo kaikille tähän mennessä osallistuneille mainioista vastauksista, katsotaan kuun taitteessa ketä onni suosii!


perjantai 13. syyskuuta 2013

Sisustajan unelmaviikko tulossa

Sillä nimellä voisi kutsua tulevaa seitsemää päivää. Helsinki Design Week on startannut eilen ja viikkoon mahtuu vaikka millä mitalla tekemistä. Tällaiselle uudiskohteeseen muuttajalle, sisustushankintoja kuumimmillaan miettivälle esteetikolle nämä tapahtumat ovat parasta rentoutumista! Saa ihailla ja katsella ja saada ideoita kotiin ja ennenkaikkea inspiroitua desingista ja muotoilusta, jollaista ei tiennyt olevankaan. Nyt on mahtava asua ytimessä ja suunnata paikasta toiseen helposti, vaikka välillä pienen kaksiomme tilanpuute ahdistaa. Ennen koitoksia nautimme tänään parin tyttösen kanssa illasta meillä ja rentoudumme viikon päälle hyvällä ruoalla. Itseasiassa huomisen Desing Marketin olemassaolon tajusin vasta aamun lehdestä  ja koitan ehtiä sinne parhaani mukaan edes piipahtamaan, mutta FDS:n ilta ja Habitare on buukattu kalenteriin jo hyvissä ajoin.

Tässä koottuna viikon menovinkit joihin aion suunnata: Design Market Kaapelitehtaalla, Finnish Desing Shopin kantisilta ja Habitare messukeskuksessa.

Varmasti moni teistä lukijoistakin on menossa ainakin johonkin näistä tapahtumista. :)

Tulen kertomaan blogissa tapahtumien parhaat palat. Inspiroitumista viikkoon kaikille ja mahtavaa, että olette innokkaasti osallistuneet Hay Tray-pöydän arvontaan, arvonta on käynnissä siis 2.10. saakka!

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Voita itsellesi Hay Tray - synttäriviikon arvonta!

Synttäriviikkoni ja torstaina alkavan Helsinki Design Week-tapahtuman kunniaksi startataan arvonta NYT, arvoisat lukijat! Pieni sneak peek oli jo Instagram-profiilissani. Aiemmin kesällä kerroin käyneeni tutustumassa uuden Hima-liikkeen design-näyttelyyn. Suosikkini Hayn tuotteet löytyvät heidän valikoimistaan ja jo silloin päätimme, että koska intressimme menevät näin hyvin yhteen Himan kanssa, haluamme mielellämme tehdä pientä yhteistyötä sisustusrintamalla. Samalla puheeksi tuli uusi paritalomme ja sen sisustaminen, ja laitoin tilaukseen myös meille oman Hayn ison Tray-pöydän valkoisena.

Arvonnan palkintona on Hayn keskikokoinen Tray-pöytä (arvo 159 €). Koska sisustuksia ja koteja on monenmoisia, päätimme, että voittaja saa itse valita värin mustasta tai valkoisesta.


Osallistuminen käy seuraavasti, voittaja arvotaan kaikkien osallistujien kesken vastaamalla tämän viestin kommenttiboksiin seuraavasti. Kilpailu on käynnissä 2.10.2013 saakka. Yksi osallistuja voi siis osallistua vain kerran tai kahdesti valintansa mukaisesti.

Mainitse viestin alkuun monellako arvalla osallistut.

Yhdellä arvalla mukana, kommentoi tämän postin kommenttiboksiin:
  1. Millaisen sisustuksen pariksi ja mihin huoneeseen Hay Tray-pöytä mielestäsi sopisi?
  2. Jos voitat: kumman valitset, musta vai valkoinen Hay Tray?
  3. Jätä nimesi/nimimerkkisi kommenttikenttään sähköpostisi kera. Voit laittaa yhteystietosi myös osoitteeseen omadeco(at)gmail.com tai kirjautuneena lukijana otan sinuun yhteyttä jos arpa osuu kohdallesi.
Kahdella arvalla mukana, tykkää ja kommentoi tämän postin kommenttiboksiin:
  1. Tykkää Himan uusista Facebook-sivuista: kuulet design-uutuuksista etunenässä mm. Tom Dixonin, HAY:n yms. upeiden merkkien ohella.
  2. Millaisen sisustuksen pariksi ja mihin huoneeseen Hay Tray-pöytä mielestäsi sopisi?
  3. Jos voitat: kumman valitset, musta vai valkoinen Hay Tray?
  4. Jätä nimesi kommenttikenttään sähköpostisi kera. Voit laittaa yhteystietosi myös osoitteeseen omadeco(at)gmail.com tai kirjautuneena lukijana otan sinuun yhteyttä jos arpa osuu kohdallesi.

Mikä on Hima?

Hima on kuluttajille suunnattu uusi laajennus Tila-yrityksestä, joka on keskittynyt julkisten tilojen tyylikkääseen sisustamiseen. Himan juju piilee siinä, että se maahantuo myös niitä Eurooppalaisia huippumerkkejä, joita mitkään muut tahot eivät aktiivisesti Suomessa myy. Valikoimista löytyy kuitenkin myös tutumpaa HAY:ta, Tom Dixonia ja Secto Designia.

Tykkää Himan Facebook-sivuista (löydät sieltä myös muutamia ottamiani kuvia heidän näyttelystään). HUOM! Himan FB-sivuille tulossa myös toinen design-syysarvonta lyhyen ajan sisällä uuden liikkeen kunniaksi, joten kannattaa tykätä.

maanantai 9. syyskuuta 2013

27 + 1 = 28

Kas näin tuli yksi vuosi lisää. Kaksseiska muuttui kakskasiksi eli vielä on pari vuotta matkaa seuraavaan vuosikymmeneen. Happy bday! Iittalan Nappulan ostin Espan Iittalan myymälästä ja pidän kovasti tämän ihanan kapistuksen retrohenkisestä ja hienostuneesta ilmeestä! Nappula on varmasti syksyn trendikkäin kynttilänjalkavalinta HAY:n Lup-kynttilänjalan ohella. Haluan vielä pienemmän mallin tästä pariksi. Synttäreitä en varsinaisesti juhli isommin, mutta viikonloppuna nautimme tyttöjen kera mökillä Baileys-kakkua, lauantaina piipahdimme ystävien kanssa yöelämässä ja eilen katoimme pöydän simppelisti odotellessamme tulevaa hääparia kylään. Onhan siinä pientä juhlaa kerrakseen!

Pari yllärilahjaa olen saanut mutta tätä iltaa odotan todella innolla, kun miehellä on jokin odottamaton yllätys minua varten synttäreiden kunniaksi. Menemme myös illastamaan johonkin - ehkäpä yhteen lempiravintoloistani, minulle ei ole vielä paljastettu paikkaa. Rakastan yllätyksiä! Ostan myös itselleni synttärilahjan jonka näette myöhemmin.



Syksyinen kynttiläasetelma on nyt valmis, Iittalan Nappula ja Voluspan uusi hurmaava kynttilä täydentävät metallinhohtoisen kokonaisuuden.



Hyvää maanantaita, tämä tyttö nauttii synttäripäivästään! Tämä on jälleen paras ikä tähän mennessä.

Age is not just a number, it is an experiment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...