Sivut

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Homma paketissa: uusi koti

Arvatkaa mitä? Lainat on neuvoteltu, varausmaksu on maksettu. Voiko pääsiäistä paremmin aloittaa kuin uuden uutukaisen kodin juhlinnalla! Meillä on ensi vuoden alussa ihka oma uusi koti, paritalo. Tulee olemaan elämäni eka kerta kun omistamme myös pätkän pihaa, luksusta! Kävimme eilen ajelemassa tulevien talojen tontilla ja ihmettelimme pusikkoa jossa ei näy vielä merkkiäkään taloryppäästä. SKÅL ja mahtavaa pääsiäistä kaikille me häviämme auton kyytiin, radiohiljaisuuteen ja kohti Lapin tunnelmallisia maisemia!


Sisustusinspiraatio ja ideointi on nyt huipussaan joten jatkossa ei kun ideoita kehiin!

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Iloa pienistä: imuri

Vaikka pidänkin siitä että koti on tiptop ja tavarat järjestyksessä, en ole kovin reipas siivoaja mitä tulee imurointiin, pölypallojen poistamiseen tai muuhun ei-somistamiseen liittyvään. Imurointi on ehkä yksi niistä viheliäisimmistä hommista. Edellinen imurimme sanoi työsuhteensa irti kun letku meni poikki...öh, imuri oli kuitenkin vasta vajaa pari vuotta vanha. Mies marssi ostoksille siltä istumalta jotta saadaan koti pääsiäiskuntoon, vaikka itse koitinkin jeesusteipillä vielä pelastaa vanhan masiinan. No lopputulos ei ollut hääppöinen.. Täytyy sanoa, että tämä Electroluxin Ultraperformer on aivan mahtava ja imurointikin tuntuu varsin hyödyllisenä kun näkee nurkan pölypallojen suuntautuvan läpinäkyvään boksiin. Eli tässä saa niin sanotusti oman työnsä jäljen näkyviin :) Sarjassa on myös Green-mallisto, jossa on monia järkeviä energiatehokkaita juttuja huomioitu.


Suunnittelemme parhaillaan pääsiäismenua. Olemme menossa kuuden hengen voimi jo keskiviikon iltana Rukalle ystäväisemme vanhempien mökille, ja jokaiselle illalle on annettu yhdelle pariskunnalle vastuu järkätä illan ateriat koko poppoolle. En malta odottaa laskettelun riemua ja afterskitä, nyt kun alppimatka jäi väliin majoituspuutteen vuoksi. Meidän talouden menu on jo melkein selvä: hyväksi havaittua Farangin karamellipossua höystettynä jollain pääsiäisaiheisella jälkkärillä. Olisiko kellään ideoita helppoon pääsiäisjälkkäriin? Lähdenkin tästä ihailemaan puhtaita nurkkia!

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kevätmallistoa katsastamassa: Riviéra Maison


Tämmöisiä viikonloppuja lisää! Perjantaina GrandOne-gaalan pienen väsymyksen uuvuttamana suuntasin ystäväiseni kanssa Riviéra Maisonin kevätmallistoa tarkastelemaan heidän myymälässään osoitteessa Mannerheimintie 2. Tarjolla oli pientä snäcksiä ja skumppaa, suunnistimme lähinnä napostelulautaselta toiselle ja höpöttelimme omiamme kun oli niin kiva nähdä taas. Porukkaa oli paikalla tungokseen saakka mutta onnistuin parit jutut itselleni tungoksen keskellä haalimaan. Erityisesti tästä mallistosta jäi mieleen beach house-tyylinen meininki ja astiastoissa erilaiset suloiset jälkiruokakipot, hyvin moninaiset lyhdyt ja astioiden muovisuus. Oli mukava perjantai!


Eilen juhlimme kerrassaan upean kodin tupareita, oma asuntokuume sai lisää tuulta alleen. Ensi viikolla pitäisi selvitä tietyt jutut ja vahvistua, maksammeko varausmaksun jo tulevasta asunnostamme. Jännää!





Ostin tulevalle kolmekympiselle ystävälle lahjaksi tuon hauskanmallisen beach-henkisen kannun. Ihastuin hurjasti näihin salaattiottimiin, ovat kuin isot kourat. Hankin myös eilisiin tupareihin lahjan samalla. Eli enimmäkseen hankin lahjoja ystiksille täältä ja itselle vain nuo napakat salaattiottimet. Illan aikana saimme kaikesta -10 % ja tuo kukkanen pöydällä (lilja?) saatiin tervetuliaislahjana kotiinviemisiksi. Aurinkoista viikonloppua ja HYVÄÄ PÄÄSIÄISEN ODOTUSTA! Oma pääsiäinen menee laskettelu ja afterskitunnelmissa lapissa ystäväpariskuntien kesken. Mahtavaa, tämän vuoden ekat laskut edessä!


keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Valmistautumista viikonloppuun

Tämä siksi, että loppuviikko on "yhtä juhlaa". Vähän kuulumisia jos ei tällä puolella pariin päivään täällä kuulu. Huomenna menemme kollegojen kesken digimarkkinointiväen vuosittain yhteen kokoavaan ja alan suurimpaan Grand One gaalailtaan, koska jee, tiimimme eräs työ on valittu finaaliin yhdessä kategoriassa! Kun voisi vielä kippistää illan päätteeksi voitolle niin olisi mukavaa. Perjantaina taas menen ystävän kanssa Riviéra Maisonin kevätmalliston lanseerausiltaan Manskun myymälään. Onko teitä muita tulossa sinne kenties? Jos, niin moikataan kun tavataan :) Lauantaina sitten yhdet tupaantuliaiset ja sunnuntaina illallinen ystäväpariskunnan kera. VOI elämä voi tämmöiset piristää tämän takatalven keskellä! Tässä samalla makuuhuonetta iltavalaistuksessa.





Tänään kotiasioissa oli vielä etenemistä joten pelkästään hyvät tunnelmat. Joskus hyvillä asioilla on tapana seurata toisiaan. Hyvää, positiivista viikkoa kaikille!

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Parveke heräilee kevääseen

Mikä tämä pyry ja viima ulkona oikein on? Piti tulla kevät. No sentään eilen sai nauttia lämmöstä ja upeasta viikonlopusta! Aurinkoinen sunnuntai sai vilkaisemaan myös parvekkeelle talven jäljiltä. Järjestely lähti käyntiin mutta visiointi on vielä hieman kesken. Parvekkeella pöytinä toimivat vanhat perunalaatikot ja partsilla on muutenkin vähän eri tyyppinen meininki sisustuksessa kuin muualla, sekoitus kaikenlaisia juttuja. Parvekkeen haluan olevan lämmin rentoutumispaikka, jossa uutta ja vanhaa on yhdistelty siten miten parhaalta tuntuu. Tällä Methodin puhdistusaineella olen suihkinut menemään, Pink Grapefruit tuoksuu kyllä huumaavalle keväälle! Tämä sekä Body Shopin kasvohoitotuotteet nappasin mukaan sunnuntain pikareissulta Sellon Sembaloista. Toimivia ja hyväksi havaittuja tuoteperheitä!



Nyt on 3/4 välittäjistä käynyt kylässä. Omat jo valmiit käsitykset asunnosta ovat saaneet vahvistusta ja entistä enemmän tuntuu myös siltä, että voisimme koittaa myydä asuntomme itsekin. Jos valitisimme tähän mennessä jonkun välittäjistä, olisi se Myyntiturva, kiinteähintainen välittäjä. Kollega myi Kalliossa tällä hetkellä Myyntiturvan kautta persoonallista ja nättiä asuntoa ja on tykännyt kovasti. Tosin huomenna on luvassa vielä viimeinen välittäjä, sama henkilö jolta olemme ostamassa uutta asuntoamme. Persoonana tyyppi on todella mukava joten toivomme, että pääsisimme hänen kanssaan jonkinlaiseen win-win tilanteeseen. On muuten koti pysynyt supersiistinä kun täällä lappaa välitysporukkaa :)

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Upea keittiömuutos

Tässä NZ:ssa sijaitsevassa keittiössä on oikeat elementit ja lähtökohdat omaankin suunnitteluun. Inspiskuvat lainattu Houzz-sivustolta, joihin myös profiilini kautta. Haluaisimme korkeakiiltoista, rosteriset kodinkoneet ja ehdottomasti jääpalakoneen jääkaapin yhteyteen...no niitä mojitoja varten. Oi kun saisi sen oman kaupat tehtyä niin pääsisi todenteolla suunnittelemaan. Tuo musta välitila näyttää tosi upealta vaikka itse valitsisin välitilaan valkoisen tai läpikuultavan levyn.





Meidän potentiaali-kodissa keittiö ja olkkari olisivat yhtä suurta tilaa kuten tässä. Kattolamput ovat ihanan ilmavia näissä kuvissa, hyvä idea! Aika upea lopputulos jos lähtötilanne on näyttänyt tältä:


lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kun välittäjä tulee käymään

Neljän päivän sisään olemme kutsuneet neljä välittäjää arvioimaan kotiamme. Tänään on vuorossa ensimmäinen käynti. Viikossa on ehtinyt tapahtua huimasti uuden kodin löytymisen suhteen joten täällä blogin puolella on ollut hiljaisempaa. Eteemme sattui viime viikolla meille juuri sopiva ihana potentiaalinen koti ja rattaat lähtivät pyörimään todella nopsasti. Lainahakemus on vetämässä, välittäjät on kutsuttu kylään ja uutta asumusta varten pian kaikki alkaa olla reilassa. Alustava varaus on asuntoon tehty. Asunto, joka on nyt kiikarissa, on vielä jonkinsortin pusikkoa tällä hetkellä ja rakentaminen alkaisi keväällä. Olen varsin innoissani ja olisi ihanaa valita itse pintamateriaaleja alusta saakka mutta koska mikään ei ole vielä varmaa, siihen saakka matalaa profiilia. Itseäni on pänninyt suunnattomasti ja tavattoman paljon tämä etelän asuntojen röyhkeä hintataso ja olen murissut siitä moneen otteeseen. Mutta täällä olemme ja pysymme. Nyt todella toivon, että tämä yksi löydetty kohde toteutuu!

Vaikka välittäjä ei arvioi sisustusta vaan asuntoa, oli hyvä syy siivota ja stailata koti kevätkuntoon samalla. Etenkin kun näytöt alkavat, täytyy kaiken olla tiptop. Näytöissä fiilis ja ensitunne on tärkeää sen kannalta, alkaako asuntoa edes ajattelemaan itselle vai ei. Kolme vuotta tässä on jo melkein mennyt ja tänä aikana emme ole kysyneet arvioita, toki olemme seuranneet alueen hintakehitystä. Pitäkää peukkuja että oma kolo olisi pian myyty!








Aivan upea auringonpaiste muuten pihalla taas!! Kun ruusut kuupahtivat, täytyi hakea itse kimppu tilalle. Ihanaa viikonloppua teille ruudun toiselle puolen!

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Maanantaipiristys: ruusujen värikirjo

Hyvää maanantaita! Kun väsyttää varsin onnistuneen viikonlopun jälkeen, mikä piristää: edelleen kauniina hehkuvat naistenpäiväruusut, ystävän hauska höpöttelyseura, varsin potentiaalisen kotikohteen löytyminen, pitkä kuppi tummapaahtoa ja itse tehdyt piffit. Niistä on onnistunut maanantai tehty :)


Mies totesi kimpun olleen viikon ostos kun vaimo niin tästä pikkuisesta puskasta innostui. Olen täysin samaa mieltä, näitä lisää!

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Viemisiä viikonloppureissulle

Hyvää naistenpäivää ihanaiset! On upeaa olla naikkonen. Turhan monessa maassa naiseksi syntyminen on suorastaan kirous. Koska ei voi maailmaa yksin pelastaa, pienillä jutuilla on merkitystä ja keskittyy kehumaan ja ilahduttamaan ympärillä olevia ihmisiä ja teitä jotka ilonaihetta blogeistakin saatte kuten minäkin Tämmöisenä kelpaan ja rakastan ukkokultaani siksi, että hän saa päivittäin minut tuntemaan itseni merkitykselliseksi ihmiseksi, ennenkaikkea tasavertaisena kumppanina. Sama pätee ystäviin joita tuetaan ylä- ja alamäessä ja edetään yhtä matkaa. Sitä kärkkymääni kukkapuskaa ei muuten aamulla vielä näkynyt mutta iltapäivällä kuulemma saattaisi olla jotain eli "oli muistanut", saapi nähdä.

"Your beliefs don`t make you a better person. Your behavior does."

"The way people treat you, is a statement about who they are as a human being. It is not a statement about you."

Me lennähdämme tänään viikonlopun viettoon Vaasaan veljelle vieraisille ja ystävän 30-vuotisjuhliin. Loistavaa päästä käymään pitkästä aikaa entisessä opiskelukaupungissamme! Tuliaisena löysin samasta putiikista kuin Tine K.-päällisen tämän suloisen makean kassin. Sisällöksi ostin Pentikistä pientä suupalaa ja täytän tätä vielä lisää. Lisäksi pirteän kevään värisiä kylppäritarvikkeita.



Voiko tällaista tekstiä vastustaa? Toivotaan aurinkoa viikonloppuun!

torstai 7. maaliskuuta 2013

Pienen DIY-projektin tulos

No niin! Nyt se on vihdoin done eikä mennyt edes kuin pari varttia, mutta aloittaminen aina vaan ottaa aikansa. Oli hauska liimata puolapuut tukevasti ja sutia maalia pintaan paitsi että kylppäri sai mukavia valkoisia leppäkerttumaisia pisteitä myös osakseen. Lapsuudenaikainen tuoli on nyt hiottu ja maalattu valkoisella Tikkurilan puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla uuden uutukaiseksi. Näitä tuoleja lojui kotona muutamia joten tämän yhden nappasin aikaisemmin mukaani. Viimeisin inspis laittaa tämä uusiksi oli Hayn J77-tuoli, joka muistuttaa omaa aikatavoin. Näitähän löytyy tosin vaikka miltä merkeiltä. Siinä se nyt nököttää tyytyväisenä olkkarissa. Ja pitihän vanhalle tuolille saada uusi kaveri, Tine K. tyynynpäällinen tänään ostettuna. Tykkään kovasti molemmista!!!





Aika kiva laittaa nämä kodin vanhat kasari-aikaiset jutut uuteen kiertoon. Perunalaatikoita voisi käydä kaivamassa vielä mummolasta enemmänkin. Hauskaa  ja mukavaa viikonloppua kaikille ja aurinkoista naistenpäivää Mitäs veikkaatte siskot, muistavatko miekkosenne huomenna naistenpäivän..? :) Täällä jännitetään saako tuore rouva yllätystä. Että kaikki miehet vinksvinks!



tiistai 5. maaliskuuta 2013

Inspiraationa Houzz

I`m in love with the apartment and the colors. Tuttavuuteni Houzz-sivusto on Oikotien asuntojahdin ohella tullut hyvin tutuksi kiireisestä arjesta huolimatta. Aina riittää tilaa haaveilulle! Erityisesti sivustolla viehättävät laadukkaat ja suuret kuvat ja pienet detaljit asuntojen sisustuksesta kuvien tageissa. Asuntojen kuvat ovat brittityylisiä ja välimerellisiä. Olen perustanut oman profiilin sivustolle, jossa kaikki tämän kodin kuvat ja muita asuntokuvakansioita. Eipä sillä etteikö Pinterestistä löytyisi jo tarpeeksi inspiroiduttavaa, tällä Houzz-sivustolla upeiden kotien määrä on loputon. Toisaalta rakastan vaalean pelkistettyä tyyliä, mutta myös tällaiset lämminsävyiset beigeen ja hopeaan/teräkseen taittuvat värit kodissa saavat ihastelemaan kunnolla. Näistä kuvista voi oikein aistia kodikkuuden hulppeudestaan huolimatta ja erona Pinterestiin Houzz:n sivustolla on, että asunnot on jaoteltu kokonaisuuksiksi ja yhdestä asunnosta saa irti monta kulmaa.



Tämä Lontoolaisen asunnon kylppäri viehättää kovasti! Ihania hiekan sävyjä ja keltaista pirteää piristämässä. Jotenkin tummemmassa kylppärissä näkee väritkin kirkaampina kuin täysvalkoisessa.








Tässä upeassa asunnossa on liikaa tavaraa mutta tuijottelen edelleen noita sävyjä ja pintojen yhdistelyjä! Ihania kerrassaan!




Erityisesti kiinnitin huomiota sävyjen ohella asunnon valaisimiin, ne ovat niin kauniin sävyisiä ja mallisia että ottaisin omaan kotiin minkä tahansa. Jos jollakin muullakin on tuolla tili, olisi kiva päästä katsastamaan erilaisia boardeja. Hyvää yötä!

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kotoilua ja pieni DIY-projekti

Viikonloppuun kuului kotoilua oikein pitkän kaavan mukaan. Olemme lähinnä reippailleet ja tehneet hyvää ruokaa siipan kanssa. Luomuburgeri itse väsättynä on helppoa herkkua: luomunautaa, luomuvihanneksia ja lisukkeena kevyesti maustettuja bataattisiivuja. Vaikka lunta on tupruttanut taas aivan liikaa, päätin ripustaa jo uusimpia kevätvaatteita Hayn naulakkoon riippumaan. Seuraava vaihe on saada naulakko nätiksi muista vaatteista ja karsittua kaikki turha pois - kuten huomaatte siinä roikkuu tällä hetkellä kaikenlaista. Samalla on tullut siivottua koko vaatekaappi kaikesta roinasta, iso urakka takana! Monta pussia odottaisi joko kierrätyksen, kirppikselle tai huuto.nettiin menoa.

Ja hei, ne haaveilemani tuoli (Kartellin Ghost käsinojilla tai Hay AAC) olivat sitten loppu kun seuraavana päivänä menin niitä etsimään. Siispä hyödynsin -20 % alen verkkokaupassa johonkin muuhun ei-sisustukseen. Näiden seurauksena syntyi myös tämä seuraava DIY-projekti, joka odottaa suihkutiloissa työstöä. Maalit ja hiomapaperit on hankittu ja ensimmäinen vaihe tehty. Näytän valmista lopputulosta lähipäivinä :)



Kuvat kehyksiin

Kevät saa kirmaamaan juoksulenkille, eiliseltä 10km takana ja jatkuvuvasti askel tuntuu kevyemmältä. Ehkä tästä vielä puolikkaan maratonin vaatimaan kuntoon ehtii. Ja tämän rennon viikonlopun aikana saimme vihdoin hääkuvia kehyksiin. Nyt on eteisessä Ikean korkeassa kehyksessä uudet kuvat, pianon päällä yksi yhteinen kuva ja runsaasti kuvia vielä sommiteltuna kuvakirjaan. Paljon hyviä muistoja! Valokuvat ovat itselle tärkeitä sisustuksessa ja niitä löytyykin joka huoneesta jääkaapin ovea myöten. Tärkeiden ihmisten kuvia ympärillä ja lipastossa tallessa.






Kuvakirjaan kokosimme otteita puheista ja onnittelukorteista. Näin kaikki hauskat muistot jäävät kansien väliin kuvien yhteyteen. Nämä hopeiset pienet kynttilälyhdyt ovat H&M:lta, ennen joulua ostin paketin ja huomasin että niitä on vieläkin myynnissä, siispä nappasin vielä yhden 2kpl paketin mukaan. Adios ja hyvää sunnuntaita, nyt tapaamaan kamua kaupungille!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...