Sivut

torstai 31. toukokuuta 2012

I`m off to London with my Dear

Vihdoin viimein koittaa tämä viikonloppu kun suuntaamme Lontooseen aamulla ja palaamme myöhään sunnuntai yöllä!!!! Blogissa välillä myös matkailusta, joka on toinen iso intohimo sisustuksen ohella, joten tulen kertomaan vinkit jälkikäteen tänne. Neljännen kerran Lontooseen nyt mennessä täytyy löytää jotain kivoja uusia jippoja. Sohossa ja Hyde Parkissa täytyy piipahtaa, Notting Hill olisi vielä näkemättä. Coldplayn keikka on huomenillalla se kohokohta, lauantaina nautiskelemme kaupungista ja shoppailusta muuten vaan, illalla kunnon irkkupubissa pitkät ja siitä Piccadilly Circuksen Stand Up-iltaan.

Majoitumme Paddingtonin alueelle Hyde Parkin kupeeseen Hilton Paddingtoniin miekkosen kanssa, jonka kanssa olemme olleet tänään tasan 9 huippua vuotta yhdessä Mihin aika menee?! Kaikenlaisia reissuja on näihin vuosiin mahtunut mutta koska olemme varsin sosiaalisia sopuleita, taitaa tämä olla niitä harvoja kertoja kun lähdemme reissuun oikeasti ihan kahdestaan. Täytyypä sanoa. Life is good.

J inpiroituu Lontoosta: http://pinterest.com/omadeco/london-inspire/

"London Bridge is Falling down, My Fair Lady."

tiistai 29. toukokuuta 2012

Vihdoin blogi Pinterestissä

Täällä on ollut blogihiljaisuutta. Miekkonen toi Intian työmatkalta sekä itselleen että minulle mojovat mahataudit. Olo oli eilen mitä kamalin, tänään jo huomattavasti parempi. Kohti elävien kirjoja siis mennään jälleen, ihanaa! En kyllä missään nimessä halua olla viikonlopun Lontoon reissullamme mahatautisena, yöks!

Kun olo alkoi parantua, vihdoin viimein loin blogille myös Pinterest-tilin. Te jotka olette jo Pintererestissä, laittakaa minulle ihmeessä osoitteitanne niin voin seurata kivoja inspiskuvia muidenkin boardeista!





perjantai 25. toukokuuta 2012

Ihminen tarvitsee ihmistä




Pieni laulu ihmisestä

Ihminen tarvitsee ihmistä
ollakseen ihminen ihmiselle,
ollakseen itse ihminen.
Lämpimin peitto on toisen iho,
toisen ilo on parasta ruokaa.
Emme ole tähtiä, taivaan lintuja,
olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa.
Ihminen tarvitsee ihmistä.
Ihminen ilman ihmistä,
on vähemmän ihminen ihmisille,
vähemmän kuin ihminen voi olla.
Ihminen tarvitsee ihmistä.



- Tommy Tabermann -



Love is all you need. The rest is luxury include. Miten imelä, täydellinen lause. Tämän viikonlopun vietän erilaisten ihanien immeisten seurassa. Eilen istuskelimme ystävän kanssa Stockan Robert`s Coffeessa lämpöisessä auringonpaisteessa ja hyppäsimme kaupoilla myöhään iltaan. Rentouttavaa! Ihanaa viikonloppua kaikille

torstai 24. toukokuuta 2012

My Balcony

Kesämeininki. No need more words. Aion pärjätä ilman kesäkukkasia tämän kesän, raukkaparat kuitenkin käsittelyssämme kuolisivat alta aika yksikön. Palmupuu ja kansituoli tuovat sopivasti kesätunnelmaa kesäpesäämme.



Eilen nautin laskevasta ilta-auringosta terassilla häälehtiä selaillen, lintujen viserrystä kuunnellen ja taustana Coldplayn tunnelmointia viikon päästä olevaa keikkaa varten. Ihan itsekseni. Ne hetket kun aika pysähtyy ja tekisi mieli vaan tuijotella tuntitolkulla taivaalle.



Ja alkaa tässä hiljalleen olla toista osapuolta ikäväkin ja reissusta odottelen palaavaksi. Hyvää jaksaa odottaa :)

tiistai 22. toukokuuta 2012

Luottotuotteilla terassille

Ihanat terassikelit ulkona! Laituri, virvoke ja kesä kuuluvat erottamatomasti yhteen. Naapurilaina mbar täytyy näiden seiloreiden seuraavaksi katsastaa. Luottotuotteilla terassikuntoon töiden päälle, maailmanparannusta, Zaran kautta hypistellen värikkäitä housuja ja toppeja kotiin. Tämän viikon vietän Intia-leskenä miehen ollessa työmatkalla Bangaloressa. Huomasin että moni on jo hankkinut ihania kesäkukkia parvekkeelle. Kun itsekin osaisi, mutta nollasta on hankala aloittaa. En ole ollenkaan puutarha- ja kukkaihmisiä joten suuntaankin tämän viikon kesäiltoina ennemmin salille tai terassille kuin kukkien ostoon - sellaisen toiminnan pariin joka on tuttua ja turvallista :)


Viikonloppuna on tiedossa brunssi, shoppailua (pitkästä aikaa) sekä illalla naisten ilta. Nautitaan kesästä!

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kirjat sisustuksessa

Yksi itselle tärkeä elementti: kirjat sisustuksessa. Erilaisia opuksia löytyy pianon päältä, korista, kaapeista...kirjat ovat nättejä sisustuselementtejä. Juuri luetut kirjat tai kauneimmat teokset olen poiminut pianon päälle. Coco Chanelin elämänkertaa suosittelen paitsi kauniin ulkomuotonsa, etenkin sisällön puolesta kaikille muodin uranuurtajan elämästä kiinnostuneelle. Itse ahmin kirjan lähes kerralla loppuun. Tommy Tabermannin runokokoelma on lahja miekkoselta. Aloittaessani blogin, siteerasin Tabermannin runoa ensimmäisessä postissani, koska runo sopi täydellisesti tilanteeseen ja ajatteluuni. Pieni pätkä löytyy myös oikealta profiilikuvauksestani. En pidä kaikista Tabermannin runoista niiden yltiöpositiivisuuden ja äitelän sävyn takia, mutta ajatusta monista löytyy.




Kirjavarastoistamme löytyy myös Lonely Planeteja, äärimmäisen tärkeitä matkakumppaneita pitkillä reissuilla. Kiina, Shanghai, Kaakkois-Aasia, Eurooppa-oppaat ovat löytäneet meille tiensä. Kulutus on ollut kova, kannet ovat jo mutkalla osasta opuksia. Yksi mielenkiintoinen nippelitieto, Kiinan Lonely Planetia ei saa ostettua Kiinan rajojen sisäpuolelta virallisista myyntipaikoista. Oppaan alussa on sen verran arkaluonteista asiaa maan lähihistoriasta ja epäkohdista, että Kiina on itsessään laittanut opuksen pannaan maan rajojen sisäpuolella, ja painattanut oman kiiltokuvamaisen oppaan. Oman ostimme siksi etukäteen ennen saapumista maahan.







Sisustuskirjat arvelluttavat, mielestäni harvoin niissä kerrotaan oikesti mielenkiintoisista suunnittelijoista ja ajattomista trendeistä, tuntuvat usein jotenkin tunkkaisilta. Sisusta tyylillä-kirja oli positiivinen yllätys ja monta suosikkisuunnittelijaa löytyy kirjasta, kuten Tine K. Viimesimmässä kuvassa omia lähiaikoina koluttuja hyviä kirjoja. Paul Coelhon Alkemisti (kertomus siitä, miten usein etsimme aarteita ja onnea kaukaa, vaikka ne ovat aivan nenämme edessä), Puolikas keltaista aurinkoa, Tervon Layla ja Nojoud on kaikki luettu. Suosikkikirjojani ovat elämänkerrat ja -kertomukset tai selviämistarinat eri kulttuureista. Myös kaikenlainen elämänhallinnallinen kaunokirjallisuus tuntuu näppärältä. Tosin täytyy myöntää, että kirja jää monesti kakkoseksi blogeille ja muulle puuhalle. Onneksi on ne omat iltahetket ku ehtii vähän paneutua kansien sisältöönkin.

torstai 17. toukokuuta 2012

Värit: jos olisin kesämorsian

Ajatukset ja suunnittelut ovat juuri nyt enemmän häissä kuin sisustamisessa. Aikaa on vielä monia kuukausia mutta ajoissa suunniteltu on jo puoliksi tehty. Hääsuunnittelu on minulle yhtä terapeuttista kuin kodin sisustuksen suunnittelu. Puuhailua ja miettimistä luovalla puolella, välillä korkealentoisesti, toisinaan vähän hillitymmin. Ihania värejä, tunnelmaa, tunnelmointia... Jos olisin kesämorsian, haluaisin omiin häihin tällaisen värimaailman. Puuteria, valkoista, pastellia ja rennon herkkää tunnelmaa. Häissämme on aika tavoin erilainen teema, mutta kesämorsioille tämän tyylinen varmasti sopisi.


How wonderful life is while you`re in the world.


Kaikki kuvat lainattu pinterestistä. Oma Pinterest-kutsu on maannut sähköpostissa jo iäisyyden, koetan mahdollisimman pian saada myös oman tilini sinne auki. Rentouttavaa helluntaita!

maanantai 14. toukokuuta 2012

Vaaleaa oloa olohuoneessa

Tekeillä on ollut kauan jo juttu siitä matosta, josta olen täälläkin sepittänyt useaan otteeseen. Tässä se nyt on, Iskun Stick lattiassa, kokoa 240x170. Täytyy sanoa, että pidämme siitä itse melkolailla eli oli hintansa väärti. Matto on myös pehmeä eli siinä on mukava makoilla muuten vaan. Sohva on toki myös yksi lempipaikkamme: harvoin siinä ehtii edes istua, mutta sitäkin mukavampaa siinä on köllötellä ja katsoa leffaa tai tällä hetkellä lähinnä lätkää.



Taulu on ystävältäni Finon mallistoa, käsin maalattu uniikki kappale. Punkaliven puutuoli unohtui viemättä viimeksi siskolle. Täytyy pakata seuraavaksi mukaan.

Olin eräässä seminaarissa tovi sitten koskien meidän suomalaisten kuluttamisen muutoksia. Olemme siitä hauskaa väkeä, että verrattuna moniin Euroopan maihin, vaikutamme vaatimattomilta ulospäin mutta kotimme ovat usein tiptop tai mietitty mukavaksi persoonalliseksi oleskelupaikaksi. Kotiin ja kotona olemiseen panostetaan jatkuvasti enemmän, tästä hauska termi, cocooning - kotikeskeinen elämä, myös syntyy. Eilen kahvia hörppiessä katsahdin sivulle, aurinko teki olohuoneesta ihanan unimaisen ja rauhoittavan vaikutelman. Kotoilu tuntui sillä hetkellä parhaalta mahdolliselta. Hyvää alkavaa viikkoa!

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Omistettu äidille

Hei äiti! Tämä posti on omistettu tänään sinulle, parhaalle mahdolliselle. Niin kovasti meistä jälkikasvusta huolehdit, välität ja rakastat. Vaikka en pääsekään sinua tänään halaamaan ja ojentamaan kukkakimppua, tiedät varmasti että meille olet maailman paras äiti ♥ Ihminen tuskin voi olla suuremmalla sydämellä varustettu kuin sinä olet. Uskomaton touhulan meininki ja energia huokuu kauas, muistahan välillä myös levätäkin ja nautiskella ja ajatella itseäsikin ennen muita. Lämpöinen halaus!


Onnea, maljannosto ja aurinkoista päivää kaikille äideille, olette mahtavia ja korvaamattomia!

torstai 10. toukokuuta 2012

I got my new lovely toy

New Canon EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS Vihdoin viimein ostin uuden teleobjektiivin jota olen jo varmaan joulusta asti mietiskellyt. Tämä putki maksoi enemmän kuin itse kamera, mutta näin se yleensä menee. En malta odottaa että pääsen tämä kädessä zoomailemaan Lontoon keväisiä katuja. Mahtavaa! Tässä pari esimerkkiä: kuva otettu täsmälleen samasta paikasta, huomaa zoomauksen tehon teleobjektiivilla. Molemmissa putki maksimizoomille viritetty.






Tässä alempana vielä kuvasatoa uudella putkilolla. Varsinaisesti tätä objektiivia ei oikein ole järkevää sisätiloissamme käyttää koska ei pysty paljoa zoomailla kun seinät tulevat snadissa kodissamme vastaan, mutta ulkokuvauksessa ja esim. tilaisuuksissa, joissa täytyy saada kaukaa tarkkoja kuvia. Kuvaamisessa on hauskaa että jatkuvasti kehittyy, vaikka en vielä kovin hyvä olekaan. Seuraavia kuvauskohteita odotellessa!


Objektiivissa on erittäin hyvä kuvanvakain ja normaalisti käytän kuvauksessa automaattitarkennuspisteitä. En ole siis juurikaan tehnyt omia asennuksia kameraan muuta kuin perusvalotukset sun muut. Inhoan salamakuvia, joten mahtavaa kun valoa tulvii taas kotiin ja saa kuvailla luonnonvalossa. Jeejee, arjen pieniä iloja! Hali kaikille!

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Aurinkoa ja haastetta

Inspiroidun tällä hetkellä kaikesta ympärillä että välillä tuntuu ettei tiedä, mistä aloittaa ja mitä tekisi. Kesä, Lontoon matka, ystävät, terassit ja festarit, loma, hääpläänit, hanimoonin suunnittelu... Kaikenmoinen suunnittelu ja organisointi on täysin tämän tytön juttuja. Onko muita inspiroitujia täällä? Vai tekeekö kesän tulo entistä laiskemmaksi kun odottelee lomia mökkilaiturilla?

Samalla täytyy tunnustaa että olen luokattoman surkea vastaamaan kivoihin blogihaasteisiin. Kiitos ihanat niistä! Sain tämän Coconut White Padmerinelta, Talo Kotimetsässä J:ltä sekä toisen kivan haasteen eilen Sisätiloissa Ainolta. Kiitos itse kullekin!


Ideana on kertoa seitsemän faktaa itsestä sekä jakaa tunnustus 15:lle bloggaajalle. Taidan olla mattimyöhäisiä ja monet ovat tämän jo saaneet, mutta heitetäänpä muutamalle eteenpäin.

1. Rakastan kaikkea sisustamiseen liittyvää ja kodin laittamista, mutta olen kaikkea muuta kuin koti-ihminen. Molemmat ovat aktiivisia harrastuksissa ja menoissa.
2. Paras tunne maailmassa on liikuttuminen kyyneliin ilosta. Tunnen asiat muutenkin vahvasti, nauran paljon, jos suutun niin räjähdän kunnolla, haaveilen, mietin ja kelailen mielellään asioita.
3. Olen järjestelmällinen kodissa, mutta inhoan siivousta. Pääasia, että tavarat ovat paikallaa, pölypallot saavat kyllä juosta iloisesti lattialla. 
4. Tammikuussa heti häidemme jälkeen teemme täydellinen irtioton arjesta. Suunnittelemme parin-muutaman viikon reppureissua kohteeseen X, josta lisää myöhemmin. 
5. Ruoka ja kokkailu on yhteinen kiva harrastus, johon on helppo yhdistää aika ystävien kera. Monipuoliset menut ja viini-illalliset ovat suht uusi juttu ja innostuksen kohde, opiskeluaikoina moisia ei juuri harrastettu. 
6. Pidän kovasti työstäni. Olen oikealla alalla ja kovin tyytyväinen valinnoista. Välillä olen sillä toisella puolen pöytää, kun mietitään vaikka blogiyhteistyötä. 
7. Carpe diem. Harvat asiat ovat mahdottomia, toisiin kuluu vain vähän enemmän aikaa.

Tämän tehtävän, joka on jo varmaan jokaisella kiertänyt, laitan eteenpäin näille mukaville bloggareille joka tapauksessa:

Villa M


Tänään oli pieni herkkupäivä aurinkoisen päivän päätteeksi. Ystäväni kiikutti meillekin palaset suussasulavaa banaani-kinuskikakkua (miten suloista) ja vieressä pala valkosuklaajuustokakkuani. Hyvä ruoka, parempi mieli!

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kuuden kaveruksen illallinen

Täällä jännitetään lätkää samalla kun toinen käsi kirjoittaa blogia. Fani jo vuodesta -95, kun olin kymmenvuotias :) HCR juoksijat pääsivät hienosti maaliin ja osa huikeilla suorituksilla. Kyllä maistui sapuskat juoksun jälkeen, myös minulle vaikka en tossua toisen eteen laittanutkaan. Eilen tekemämme illallinen onnistui todella hyvin, kiitos isännän kokkailujen, ja viinit täydensivät menun. Ruoaksi oli alkuruokana merenelävä- ja chorizo-makkaralla höystettyä paellaa, pääruoaksi ribsejä ja jälkkäriksi juustokakkua. Viinit valitsimme Alkon asiantuntemusta hyödyntäen jokaiselle ruoalle sopivaksi.



Illan menu kuudelle:

Äyriäispaella
Chorizo-makkarapaella
Valkoviini: Torres Vina Esmeralda

Pääruoka:

Uuunissa esikypsennetyt ja grillatut Ribsit
Meloni-juustosalaatti
Punaviini: Hardys Crest Capernet Chiraz Merlot

Jälkkäri:

Valkosuklaajuustokakku
Skumppa: Tosti Asti (mielettömän hyvä makea kuohuviini, sopii täydellisesti jälkkärikyytipojaksi)


Valkosuklaakakku on vakiokalustoa. Ystävämme tietävät jo tämän, mutta jotta ei viitsisi kyllästyttää porukkaa, täytynee jossain vaiheessa vaihtaa reseptiä. Päällä lakritsinonparelleja. Ihanaa, kevät tulee, grillailu jatkuu ja Suomi voittaa jälleem  MM-kisat (jotka ovat aina varma alkavan kesän merkki).

lauantai 5. toukokuuta 2012

HCR ja grilli-illallisen valmistelua

Tänään mies sekä kaveriporukkaa lähti taivaltamaan puolimaratonia Helsinki City Runille. Jee, hyvä te! Itse olen vielä niin flunssaisena, että en juuri jaksa pihalle mennä. Valmistelen siis täällä kotona iltaa maratoonareille grillausta varten kummipojumme kera. Kameranikin saan tänään kotiin kaverilta. Pokkarikuvia en halua tänne ladata, koska en saa vain niistä tarpeeksi hyviä ja pokkari on enää vain harvoin käytössä. Nämäkin kuvat on näpsästy jo aiemmilta kerroilta joten grillivalmisteluista lisää myöhemmin.

Illan menu on grilliruokapainotteinen, jossa on kuitenkin mukana myös merellisiä herkkuja kuten paellaa ja katkarapusalaattia. Palan painikkeeksi valkosuklaakakkua avecilla. Jokaiselle ruoalle on valittu myös viini sopivaksi.

Onneksi täällä ei tarvi yksin puuhailla, on seuraakin: kummitätin pikkukaveri tutustumassa uuteen mattoon. Nyt sankari väsähti niin päivän leikeistä, että odotellaan vaan juoksuporukkaa saapuvaksi grillaamaan :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...